Annonce
Indre By

Byvandring: Kim er altid god for en historie fra det gamle København

På tur i Nyhavn, hvor skibene er kommet tilbage. Byvandring er en god måde at lære byen at kende på og desuden en oplevelse, som du kan dele med andre. Foto: Kim Greiner
Kim Greiner laver byvandringer i København, og han holder af at formidle historier og fortællinger fra fortiden. Både københavnere og turister kan lære noget nyt om byen ved at følge med ham rundt i byens forskellige kvarterer.
Annonce

Det er ikke altid nødvendigt at tage så lagt for at få oplevelser. En byvandring i København med en stedkendt vidende guide, der også er en god fortæller kan være en både sjov og lærerig oplevelse – og en god måde at lære byen bedre at kende på. Desuden også en oplevelse, man kan dele med de andre i byvandringsgruppen.

Kim Greiner er forfatter, foredragsholder og globetrotter. Han har rejst over hele verden og skrevet en del bøger om sine rejser, men Københavns seværdigheder og historier står Kims hjerte nærmest. Han har været guide i byen i mange år.


Jeg elsker at vise folk rundt i byen og formidle de mange spændende historier, som fortidens København gemmer på.

Kim Greiner, guide i København


- Jeg elsker at vise folk rundt i byen og formidle de mange spændende historier, som fortidens København gemmer på, og jeg har sat mig ind i emnet, så jeg kan give svar, når deltagerne på mine rundvisninger stiller spørgsmål, siger Kim Greiner, der laver rundvisninger for både små og større grupper.

Annonce

Slavetur i Frederiksstaden

I dag mandag viste han rundt i Frederikstaden under overskriften ”Slavernes historie i Frederiksstad”. På turen fik deltagerne set palæer, pakhuse, statuer og andre minder fra tiden hvor Danmark var verdens syvende største slavenation.

I am Queen Mary er titlen på den kæmpestore statue som står ved Toldboden ud til havnen. Statuen afbilleder Mary Thomas, der i 1878 ledede en opstand mod den danske kolonimagt i Dansk Vestindien. Foto: Kim Greiner

- Jeg kan også lide at fortælle om personer, der har været knyttet til f.eks. Det Gule Palæ og Moltkes Palæ og om slaver, der blev bragt til København som tjenestefolk, siger Kim Greiner, der også gerne krydrer sine rundture i Frederiksstaden med historien om de to sorte børn Alberte og Victor som blev kidnappet og udstillet i Tivoli som menneskeædere.

Annonce

Ture på Christianshavn og i Nyhavn

I løbet af sommeren vil Kim Greiner også vise rundt på Christianshavn. Næste tur bliver allerede onsdag 22. juli kl. 13, hvor mødestedet er ved Grønlænderstatuen på Christianshavns Torv. På denne tur får du set de smukke kanaler, Christianskirken og Vor Frelser Kirke, hvor sidstnævnte indgår i en roman af Jules Verne.

Der bliver mulighed for at få et kik ind i nogle af de idylliske gårde. På turen kommer gruppen desuden forbi Tugt- og Forbedringshuset, der vidner om, at ikke alt har været idyl på Christianshavn. Tugt-og Forbedringshuset var bestemt ikke egnet for børn, og ingen er nogensinde blevet forbedret her.

Turen rundt på Christianshavn omfatter også et stop ved Huset på Christianshavn, Rottehullet og Lille Mølle på Løvens Bastion.

Hvis du har lyst til at se Nyhavn fra en ny vinkel, så kan du dukke op ved Mindeankeret torsdag 23. juli kl.10.

Kim Greiner er forfatter, globetrotter og guide i København. Foto: Kim Greiner

- Jeg har planlagt en både historisk og kulturel rundvisning, hvor deltagerne bl.a. får set og hørt om de gamle huse og nogle af dets beboere.

- Jeg vil fortælle historien om Kongens Nytorv, Gyldenløves Palæ og havnens tilblivelse. Selvfølgelig vil jeg også fortælle om søfolkene, boldværksmatroserne, den frække periode med Nyhavnspiger og verdens ældste tatovørforretning, siger Kim Greiner.

Rundturene i København tager et par timer. Tilmelding er ikke nødvendig. Man kan bare møde op. Det koster 60 kr. kontant eller MobilePay ved mødested.

Få mere info på www.rejsefortaelling.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bolig

Skuespiller sælger vild udsigtslejlighed

Indre By

Nationalbanken flytter til Østerbro

Annonce