Annonce
TRAFIK

Spærret for al trafik: Langebro lukker i to døgn

Langebro er spærret i 46 timer. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Langebro kommer til at stå med broklapperne oppe hele weekenden 24.-25. oktober. En større renovering af broen går i gang.
Annonce

Havde du planlagt at krydse Københavns Havn over Langebro i weekenden 24.-25. oktober, så kan du godt begynde at ændre dine planer.

For lørdag morgen 24. oktober klokken 06 bliver Langebro spærret for al trafik. Og den bliver først åbnet igen 26. oktober klokken 04 om morgenen. Derfor skal biltrafikken over Knippelsbro eller Sjællandsbroen, mens cyklister og fodgængere kan benytte sig af den nærliggende Lille Langebro.

Årsagen er, at Langebro skal vedligeholdes. I forbindelse med det almindelige vedligeholdelsesarbejde af Langebro sætter Teknik- og Miljøforvaltningen gang i også at udføre nogle af de akutte reparationer, som er første del af en stor hovedrenoveringsplan for broen. Det oplyser forvaltningen.

Som et resultat af arbejdet med de akutte reparationer vil der også kun være en vognbane åben på broen i hver retning i weekenden 17.-18. oktober.

Annonce

Broklapperne er oppe

- Udover den almindelige drift og vedligeholdelse af broen skal der monteres en såkaldt drypnæse på tværs af broens vognbaner og cykelsti, så nedsivende vand kan opfanges og ledes udenom broens maskinrum, oplyser Teknik- og Miljøforvaltningen.

I forbindelse med de akutte reparationer er der særligt fokus på at stoppe indsivning af vand, så yderligere nedbrydning af beton og maskindele forhindres. Der blev i første omgang bevilliget 36,3 mio. kr. til den akutte renovering – sidenhen er der yderligere blevet bevilliget 6,6 mio. kr. til blandt andet rækværk.

Før drypnæsen kan monteres, skal brodækkets kant på Langebros faste del afrenses og malerbehandles. Arbejderne kan kun gennemføres, når broklapperne er oppe, og derfor er det altså nødvendigt at spærre Langebro i knap to døgn.

Når broen lørdag og søndag i uge 43 bliver spærret for trafik, udnytter Teknik- og Miljøforvaltningen muligheden for samtidig at udskifte belægningen på vej og cykelsti på Amagersiden, da man ellers vil være til gene for trafikken i længere tid.


Langebro

Teknik- og Miljøforvaltningen udfører eftersyn med alle broer hvert femte år.

Broens membran bliver slidt og skal skiftes ca. hver 20. år. Den er senest skiftet i 1995.

På baggrund af særeftersynet er der udarbejdet en hovedrenoveringsplan. Den indeholder bl.a. en plan for de akutte renoveringstiltag og er opdelt i tre faser. Fase A, hvor akutte reparationer igangsættes i 2020 for at forhindre vandindsivning - til i alt 42,9 mio. kr. Fase B med gennemgribende renovering af primært betonen i 2021-2025 - til i alt 258 mio. kr., og fase C med genopretning af en skæv broklap senest i 2029.

Langebro er opført i 1954 og skaber forbindelse mellem H.C. Andersens Boulevard og Amager Boulevard på Amagersiden. Broen er 450 meter lang, og bredden er 32 meter. Broen er bygningsfredet med brotårnet, bropiller og ramper.

Københavns Kommune overtog det fulde ejerskab af Langebro fra By og Havn i 2012.

Langebro er 66 år gammel, og broens forgængere blev henholdsvis 27 og 24 år, inden de var forældede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

DEBAT

Langelinie tilbage til københavnerne

Annonce