Annonce
DEBAT

Spin fra nattelivs-industrien: - Det er et forfærdeligt skræmmebillede, vi hører i disse dage

Søren Rud. Arkivfoto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix

Læserbrev: Kære politikere.

Når I skal diskutere forslaget til ny Restaurationsplan, så håber jeg, at I har læst den grundigt igennem, så I kan gennemskue det spin, som nattelivs-industrien med stort held har fået medierne og visse politikere til at lytte til.

Det er jo et forfærdeligt skræmmebillede, vi hører fra alle sider i disse dage. København bliver en død by efter midnat. Hele nattelivet skal lukke kl. 24.00 i hele byen osv osv.

Faktum er - og det ved jeg, at I ved, men håber også, at I husker på, når debatten går i gang - at nattelivet specielt i Indre By og på Indre Nørrebro de sidste 10 år er stukket helt af, med helt urimelige gener for os, der bor i byen, og er med til at passe på den - dag og nat - og som er en del af den levende bymidte, som mange andre hovedstæder misunder os og sukker efter.

Da Restaurationsplanen blev vedtaget i 2013 stod der klokkeklart i planen, at generne i nattelivet var blevet for voldsomme, og at kommunen på længere sigt skulle nedbringe antallet af 05-bevillinger. Det er ikke sket. I hvert fald ikke som en følge af politiske initiativer.

Den forkætrede sætning på side 15 i den aktuelle plan, som har hevet al opmærksomhed til sig, er efter min mening blevet bevidst misforstået. Der bliver i den grad lagt op til at der skal foretages individuelle afgørelser ved tildeling af bevillinger, og hvis en bar ikke forårsager store gener for naboerne, er der vel ikke nogen, der vil fratage dem bevillingen? Det understreges netop af, at der står, at der vil blive ført et skærpet tilsyn med serveringssteder med mange klager.

At politiet har foreslået, at der ved salg, ikke automatisk gives den samme nat-tilladelse som tidligere, giver jo god mening, specielt de steder, hvor der har været problemer, og hvor der er givet særlige påbud om fx. lukketid. Så længe Bevillingsnævnet stort set ikke skelner mellem koncepter, er en form for nulstilling af en bevilling ved salg, også efter beboernes mening, meget relevant for at bidrage til at nedbringe generne fra nattelivet. Samtidig er det på høje tid med en voldsom begrænsning af nattilladelser søndage-torsdage. At vi dog stadig ønsker en beskæring generelt af 05-bevillinger burde være indlysende.

Arbejdsgiverorganisationerne har fået offentligheden til at tro, at deres medlemmer vil leve i en konstant usikkerhed om fremtiden, hvis forslaget vedtages, selv som det ser ud nu. Men det er jo igen spin, for en restauration har vel aldrig mere sikkerhed end den varighed dens bevilling varer? At deres medlemmer ved salg risikerer, at den kommende ejer ikke får samme bevilling, er jo heller ikke en nyhed. Det står ingen steder, heller ikke i Grundloven, at en erhvervsdrivende ved et salg kan få hele sin investering tilbage.


Et levende boligområde som Indre By og et totalt overdrevent natteliv er simpelthen uforenelige størrelser.

Søren Rud


Coronapausen har for beboerne i de hårdest ramte nattelivs-områder gjort det meget tydeligt hvor slemt, det normalt er. Vi har pludselig oplevet, at vi kan sove igennem om natten, vi har kunnet komme ud af vores porte og opgangsdøre, uden at blive vrede over stank og efterladenskaber fra nattens udskejelser. Vores børn har kunne færdes trygt i vores gader om morgenen, og vi har ikke været bange for at bevæge os ud om natten. Et levende boligområde som Indre By og et totalt overdrevent natteliv er simpelthen uforenelige størrelser.

Hold fast. Hjælp København med at få et natteliv tilbage, som både beboere, turister og butiksejere kan være bekendt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
BYLIV

Nu er kendt værtshus sat til salg i Nyhavn

Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Endelig! Nu åbner Botanisk Have igen

Byliv

Friskbagte vafler formet som kønsdele hitter

Annonce