Annonce
Indre By

Støtten strømmer ind til Loppen: Indsamlingen godt på vej mod målet

Artister, musikere og koncertgængere giver i disse dage Loppen en hånd ved at donerer penge og sende hilsner, så spillestedet kan overleve. Foto: Laura Voinescu
Loppens ledergruppe fortæller, at donationerne strømmer ind fra både danske og udenlandske fans, som ønsker at støtte det kendte spillesteds overlevelse med et beløb.
Annonce

I begyndelsen af juli oprettede ledergruppen hos Christianias kendte spillested Loppen en crowdfunding, der har til formål at samle penge ind til Loppen, der frygter at gå konkurs i kølvandet på coronavirus men også som konsekvens af at Loppen har mistet regional driftsstøtte fra Statens Kunstfond, som spillestedet ellers har haft gennem mange år. Samtidig udløber Loppens driftsaftale med Københavns Kommune i slutningen af 2020.

På bare fem uger er pengene, kommentarerne og støtten væltet ind til Loppen, som oplyser, at indsamlingen nu har rundet 333.000 kr. af det beløb på 500.000 kr. som skal bruges for at spillestedet kan fortsætte.


Vi vidste godt, at der er mange, der har et hjerte, der banker for Loppen, men at det kunne gøre en forskel så hurtigt og så markant, havde vi ikke forestillet os.

Gruppen bag Loppens crowdfunding


- Det er helt utroligt med den opbakning. Vi vidste godt, at der er mange, der har et hjerte, der banker for Loppen, men at det kunne gøre en forskel så hurtigt og så markant, havde vi ikke forstillet os. Og det er ikke kun pengene, men også de mange søde beskeder, vi har fået, som gør indtryk. Det er virkelig meget rørende, siger de glade og taknemmelige folk bag indsamlingen; Michelle Therese Smidt, Frederik Buur Rosbach og Jasper Jensen, der alle tre til daglig arbejder i Loppens administration med presse- og marketing-og bookingopgaver.

Annonce

Trofaste fans bakker op

Gruppen fortæller, at det er de trofaste koncertgængere, der gennem mange år har været til koncerter på Loppen, som donerer små og større beløb til spillestedet. Men også musikere fra ind- og udland har sendt penge og støttende hilsner. En del butikker fra lokalområdet og det øvrige København har bidraget med støtte blandt andet har pladebutikken Beat på Vesterbro sendt et stort beløb.

Loppen, der blev indvidet i 1973, kæmper for sit liv. Foto: Morten Aagaard

- Der er mange, som gerne vil redde Loppen, og vi håber, at vi med deres støtte vil nå i mål med de 500.000 kr. inden så længe. Det krydser vi fingre for, fordi vi kan simpelthen ikke bære tanken om at Loppen skal forsvinde. Lige nu er vi optimistiske. Vi tror og håber, at vi nok skal lykkes med projektet, siger Michelle Therese Smidt.

Loppen blev indviet i 1973. Blandt kendte kunstnere, der har spillet på Loppen kan nævnes Lukas Graham, Animal Collective, Smashing Pumpkins og Kaiser Chiefs.

Loppen kan støttes via hjemmesiden gofundme.com

Annonce
Annonce
CORONA

Populært julemarked er aflyst

Annonce
Annonce
Miljø

53 nye elbusser på vej

Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

Nyt supermarked på vej i Store Kongensgade

Annonce