Annonce
BUTIKSLIV

Svesker i cognac og andre lækkerier: 90 år med chokolade i Bredgade

Chokoladeforretningen Alida Marstrand i Bredgade. PR-foto
I kælderen i Bredgade 14 ligger en af Københavns ældste og mest eksklusive chokoladebutikker. Her håndlaves alle chokolade- og fondantstykker i butikkens baglokaler.
Annonce

Svesker i cognac, orangeskaller og syltede ingefærstykker. Gunhild Persson fremstiller chokolade anno 2020 i kælderen i Bredgade, men udgangspunktet er de oprindelige opskrifter fra 1930'erne.

I disse dage er det 90 år siden, at enkefru Alida Marstrand åbnede den navnkundige chokoladeforretning i Bredgade. Hun producerede chokoladestykker efter opskrifter, hun havde arvet. Hendes mor, der som ung var bosat i Sankt Petersborg, havde lært chokolade- og dessertkunsten af en konditor, som var ansat hos den russiske zar.

I gamle dage var der en kakkelovn i produktionsrummet. Her sad fornemme herrer og varmede sig med et glas cognac og Alidas selskab. En tåge af cigarrøg og saftige rygter
fyldte dagligt lokalet, mens der blev produceret chokoladestykker.

Alidas datter, Tove, fik chokoladefaget ind med modermælken og overtog chokoladeherlighederne efter sin mor.

Annonce

Sjette ejer

Konditor og chocolatier, Gunhild Persson, er den sjette ejer af Alida Marstrand Chokolade. Hun kører butikken videre i den gamle ånd, men med ny og øvet hånd, hvilket Tove Marstrand satte stor pris på.

Ind til for halvandet år siden hørte man i butikken hver uge en banken på kælderruden, og udenfor stod Tove Marstrand og tjekkede, at alt var, som det skulle være. Hun sagde dog altid, at nu da Gunhild havde overtaget chokoladebutikken, havde hun fred i sit hjerte.

Tove Marstrand døde 98 år gammel i påsken 2019 på Dronningens fødselsdag - intet mindre selvfølgelig, som familien tilføjede det.

Alida Marstrand markerer fødselsdagen i weekenden og mandag, men i det små. Når corona-situationen tillader, forhåbentlig i det nye år, vil chokoladeforretningen igen markere fødselsdagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce