Annonce
Indre By

Tina åbner vinduet: Designertøj får nyt liv i Torvegade

Tina Svedal har åbnet La Fenêtre i Torvegade på Christianshavn. Foto: Christian M. Olsen
I begyndelsen af juli åbnede Tina Svedal 2ndHand Luxury-butikken La Fenêtre i Torvegade, hvor hun har oplevet en ubeskrivelig opbakning fra christianshavnerne.
Annonce

La Fenêtre – som franskkyndige vil vide betyder ’Vinduet’ – er navnet på den butik, Tina Svedal i begyndelsen af juli åbnede i kælderen i Torvegade 24.

En hyggelig hule, hvor luksus-genbrugstøj, håndplukkede designervarer, stilfuld indretning og duften af ’Golden Latte’ – en drik på gurkemeje og ingefær – byder velkommen.

- Navnet kommer af at være vinduet udadtil for de kreative ildsjæle og folk, der indleverer tøj i kommission, fortæller Tina Svedal.

Foruden Second Hand-varer fra catwalk-brands som Celine og Missoni, har Tina Svedal også valgt at inddrage kunstnere og kunsthåndværkere i butikken, hvor du kan finde et udvalg af lamper, vaser, øreringe og styles, der er omdannet fra gammelt til nyt.

- Jeg har altid selv gået meget efter genbrugstøj og interiør til hjemmet. Jeg tror, at flere og flere i dag vælger en individuel stil og tænker mere og mere over, hvor tøjet kommer fra. Hvad er materialerne, og hvordan er det produceret, siger Tina Svedal.

- Jeg kan godt lide, at tøjet går igen og dermed får en længere levetid, siger hun, der gør en dyd ud af at præsentere varerne på La Fenêtres populære Instagram-profil.

Lokal inspiration

Tina Svedal har været i designerbranchen som designer siden 2003, hvor hun flyttede til København. Hun har blandt andet arbejdet for Isabel Kristensen, By Malene Birger, Day Birger et Mikkelsen og Julie Brandt.

Senest var hun i vintage-butikken Trois Pommes Vintage i Hellerup, men ønsket om at blive selvstændig fik hende til at se sig omkring for at finde det helt rigtige sted at åbne sin egen butik, og hun faldt pladask for kælderbutikken i den fredede bygning i Torvegade.

Interiør fra La Fenêtre i Torvegade på Christianshavn. Foto: Christian M. Olsen

- Jeg har altid været meget fascineret af Christianshavn og bygningerne her. Tanken om at åbne en butik her på Christianshavn var også tiltalende med tanke på historien om den gamle handelsby. Christianshavn gemmer på en spændende historie, siger Tina Svedal.


Jeg har altid været meget fascineret af Christianshavn og bygningerne her.

Tina Svedal


Indretningen er inspireret af 1930’erne. Enkel og sofistikeret på samme tid. Farverne på væggene er taget fra bybilledet på Christianshavn, hvor man genkender Lagkagehusets lysegule nuance og Vor Frelsers Kirkes gyldne spir.

- Jeg er meget taknemmelig over at blive en del af lokalområdet på Christianshavn, hvor jeg er blevet rigtig godt modtaget. Christianshavnernes nysgerrighed og opbakning over for mig som nytilkommen er ganske ubeskrivelig og ikke noget, jeg har oplevet før, siger Tina Svedal.

Annonce
Annonce
Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONA

Populært julemarked er aflyst

Miljø

53 nye elbusser på vej

Annonce