Annonce
Indre By

Tour de France kommer til København: Her skal de køre

Statsminister Lars Løkke Rasmussen, Københavns overborgmester Frank Jensen og erhvervsminister Rasmus Jarlov ved præsentationen af Tour de France på Københavns Rådhus i februar. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.
Annonce

Så er det officielt: Verdens største cykelløb, Tour de France, kommer til København. Hovedstaden bliver vært for startetapen i 2021, hvor de første tre etaper af cykelløbet skal køres i Danmark.

Det blev afsløret ved et pressemøde på Københavns Rådhus torsdag formiddag.

"Jeg er meget glad for og stolt over at Danmark vil afholde starten af Tour De France i 2021. Det bedste cykelløb i verden vil møde verdens bedste cykelby," sagde Frank Jensen (S).

Også statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og direktør for Tour de France, Christian Prudhomme, deltog i pressemødet.

Åbningsetapen starter ved H.C. Andersens Boulevard og slutter på Rådhuspladsen i København. Ruten vil gå gennem hjertet af København og passere forbi bl.a. Amalienborg, Nyhavn og Christiansborg.

Også kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Alt.) glæder sig over, at Tour de France kommer til København. Hun håber, at det kan få flere til at tage cyklen.

”Som kultur- og fritidsborgmester er det min ambition at få flere københavnere til at være aktive i deres fritid. Jeg er helt overbevist om, at en københavnsk Tour-start samt alle de aktiviteter, vi kommer til at lave i den forbindelse, kan give lyst og mod til endnu mere bevægelse i det daglige københavnerliv," siger hun i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydhavnen

Snart sejler jazzen gennem havnen

Annonce