Annonce
KULTUR

Unge kunstnere folder sig ud på Husets trappe: - Det er en fed mulighed

Maria Abrahamsson og Christina Ben-Yedidia Lykkegaard i Trappegalleriet i Huset. Med på en Skype-forbindelse er Ditte Elbrønd Bollerup. Foto: Christian M. Olsen
Selv om Huset holder corona-lukket er der masser af aktivitet i det legendariske kulturhus. Unge kunstnere folder sig ud i Husets trappegalleri, og du kan godt begynde at glæde dig til at se det, når Huset åbner igen.
Annonce

I mere end 50 år har Huset været et kulturelt midtpunkt i det centrale København.

Når Huset er i fuld vigør, kan du se kultfilm på én etage, høre punkmusik på en anden og se eksperimenterende teater på en tredje. De mange events kommer ud i alle afkroge af kulturlivet.

Lige nu er Huset lukket, men det betyder ikke, at der er aktivitet i den gamle bygning, der emmer af historie. Udover håndværkere, der er i gang med at udskifte toiletterne og lægge nye brosten i den hyggelige gård, er kunstnere i færd med at sætte kulør på Husets vægge.

Nærmere bestemt på hovedtrappen i det gamle hus, der binder kulturen sammen fra etage til etage. Udover at lede gæsterne fra sal til sal er den også indrettet som galleri, hvor skiftende kunstnere udøver deres kunst direkte på murene.

Annonce

Talentfulde kunstnere

- Vi har tidligere haft en masse unge talentfulde kunstnere inde og skabe forskellige kunstværker i vores trappegalleri, men nu er det tid til en opdatering. Vi har derfor forskellige udvalgte kunstnere inde og lave værker, fortæller Christina Ben-Yedidia Lykkegaard, der er ansvarlig for PR og kommunikation i Huset.

- Med Trappegalleriet vil vi gerne binde etagerne sammen og forsøge at finde essensen af de værdier, Huset står for, siger Christina Ben-Yedidia Lykkegaard og nævner i flæng mangfoldighed, diversitet, fællesskab og feminisme.

Og kunstnernes værker skal nok blive set, forsikrer Christina Ben-Yedidia Lykkegaard. Hvert år besøger omkring en halv million mennesker Huset, og erfaringerne er, at Trappegalleriet får gæster til at dvæle ved kunstværkerne på vej op eller ned ad trappen, ligesom kunstværkerne også er vældig Instagram-venlige.

Annonce

Spændende udfordring

En af de kunstnere, der har sin kunst i Trappegalleriet, når Huset igen slår dørene op, er Maria Abrahamsson. Hun er ved at lægge sidste hånd på sit værk, der kredser om vinduespartier og en vindeltrappe. Nøjagtig som den mur, hun har fået tildelt som sit lærred.

- Det er en spændende udfordring at få kunsten til at passe ind i omgivelserne. Der er vinduer og forskydninger i murværket, du skal tage hensyn til. På den måde er det en virkelig sjov opgave, siger Maria Abrahamsson, der forsøger at få sit værk til så at sige ’at vokse ud af væggen’.


Tanken er, at kunsten skal give forskellige indtryk, når man bevæger sig op eller ned ad trappen

Christina Ben-Yedidia Lykkegaard


Med på en Skype-forbindelse fra Sønderjylland er kunstneren Ditte Elbrønd Bollerup. Hun har lagt sidste hånd på sit værk, der pryder væggen op til første sal.

- Det er mit første vægmaleri, og det har været en interessant proces at få en skitse eskaleret op i stort format. Men jeg er stolt over at have fået plads i Trappegalleriet. Det er en fed mulighed for unge kunstnere midt i hjertet af København.

Annonce

Forskellige indtryk

Kunstnerne i Trappegalleriet er udvalgt efter at have indsendt forslag og skitser til Huset.

- Tanken er, at kunsten skal give forskellige indtryk, når man bevæger sig op eller ned ad trappen, nøjagtigt som der sker noget forskelligt kulturelt på de forskellige etager, siger Christina Ben-Yedidia Lykkegaard.

Trappegalleriet i Huset får ny kunst på væggene. Foto: Christian M. Olsen

Det er fortsat muligt for interesserede kunstnere at henvende sig for at blive en del af Trappegalleriet. Men man skal være indstillet på, at værkerne ikke kommer til at bestå til evig tid.

- Vi kommer til at udskifte kunsten løbende for hele tiden at udvikle Trappegalleriet, siger Christina Ben-Yedidia Lykkegaard.

Hvornår publikum igen kan opleve kunsten på trappen og alle de mange kulturelle aktiviteter i Huset afgør kun corona-situationen. Men gæsterne kan godt begynde at glæde sig til en farvestrålende oplevelse i Trappegalleriet.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indre By

Ingen forurenende biler i Indre By

Annonce