Annonce
Indre By

Vejarbejde forude: Her er sommerens store asfaltarbejder

Annonce

Vejret er efterhånden så lunt, at kommunen kan gå i gang med årets asfaltarbejder på byens veje. Vi bringer en oversigt.

Efter flere måneders vinterhi begynder Teknik- og Miljøforvaltningen nu at udføre asfaltarbejder på de københavnske gader.

Der er lagt en overordnet plan for alle asfaltarbejderne, men forvaltningen kan ikke angive præcise datoer for, hvornår asfalten lægges på de forskellige strækninger, da det afhænger af vejret.

Begynder på Amagerbrogade

Det første asfaltarbejde forventes at starte på Amagerbrogade i påskeferien for at minimere trafikgenerne mest muligt.

I løbet af foråret og sommeren følger de øvrige asfaltarbejder frem til oktober afhængig af vejr og temperatur.

»Asfaltarbejde kan kun udføres i tørvejr og i årets varme måneder, og særligt den støjreducerende asfalt, som bruges på de større veje, er temperaturfølsom,« oplyser forvaltningen i en pressemeddelelse.

Fordeles mellem bydele

Asfaltarbejderne bliver koordineret, så de er fordelt jævnt ud over forskellige bydele. Samtidig bliver der så vidt muligt taget hensyn til, at trafikken fortsat kan afvikles fornuftigt, om end der vil være perioder med for eksempel ensretning og begrænsede parkeringsforhold.

»Asfaltarbejdet kan ofte foregå uden for almindelig arbejdstid eller i ferieperioder, hvilket sker for at tage hensyn til hverdagstrafikken,« oplyser forvaltningen.

HER ER FORÅRETS ASFALTARBEJDER:

INDRE BY

Vesterbrogade/Bernstorffsgade: Mellem Banegårdspladsen og Bernstorffsgade: Udvidelse af højresvingsbane (er i gang) Nørre Voldgade: Ny belægning på kørebanen og parkeringsareal Vester Voldgade: Ved Christians Brygge: Mindre asfaltarbejde i forbindelse med etablering af Lille Langebro Krystalgade (Nørregade-Fiolstræde): Ny belægning på kørebanen og fortov Vestergade: Ny belægning på kørebanen Jernbanegade: Fjernelse af sporvognsskinner og ny belægning på kørebanen Øster Søgade: Ny belægning på kørebanen

VESTERBRO

Vester Fælledvej (Mellem Ny Carlsberg Vej og Lyrskovsgade): Etablering af to busstoppesteder - anlægsperiode maj 2019.

NØRREBRO

Gartnergade, Tømrergade, Smedegade, Thorupsgade, Todesgade og Baggesensgade: Fortovsudbygninger med brostens- flisebelægninger og asfaltbelægninger med opstribning på vej. Foretages fra juli – oktober 2019.

VALBY

Gl. Køge Landevej (Toftegårds Plads – Carl Jacobsens Vej): Ny støjreducerende asfalt på kørebanen samt ny asfalt på cykelstier

VANLØSE

Rebildvej: Ny asfalt på kørebanen

AMAGER

Amagerbrogade fra Holmbladsgade til Englandsvej: Der udføres slidlag på kørebanen og cykelstier. Arbejdet vil kræve omlægning af trafikken i en kortere periode Amager Boulevard (Langebro-Thorshavnsgade): Kørebaneasfalt og cykelsti Langebrogade: Mindre asfaltarbejde i forbindelse med etablering af Lille Langebro. Etablering af en hævet asfaltflade i krydset ved Vestmannagade/Thorshavnsgade/Weidekampsgade.

ØSTERBRO

Borgmester Jensens Allé: Kørebaneasfalt, cykelsti og fortov Bryggervangen og Skt. Kjelds Plads: Der udføres slidlag på kørebanen og cykelstier

Kilde: Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indre By

Sejlende sømandshjem vender hjem

Indre By

Mad og musik på hemmelig Tivoli-scene

Annonce