Annonce
DEBAT

Vil du til Christiansborg? Så hop i kanalen!

Turistskilt ved Christiansborg. Foto: Arbejdermuseet

Wonderful Copenhagen har udarbejdet en omfattende genopretningsplan for hovedstadens turisme. Planen indeholder 12 initiativer, der gennem partnerskaber, markedsføring og digitale tiltag skal sikre, at turister, events og kongresser vender hurtigt tilbage til byen og kan give aktivitet i den trængte oplevelsesindustri.

Det er godt, at alle sejl bliver sat til, for det er der behov for. Men jeg vil gerne pege på en enkelt, helt lavpraktisk ting, der også bør være på plads til, når byen igen skal begynde at tage imod besøgende fra ind- og udland: Skiltning til kulturinstitutioner.

Rundt i Indre By viser nydeligt udformede standere vej til museer og attraktioner. Men man skal være forsigtig med at stole på anvisningerne. Ved bunden af Strøget bliver man vist mod St. Kongensgade, hvis man vil i Tivoli. Ved Højbro skal man tilsyneladende gå i retning af Nikolaj Kunsthal, hvis man vil på Thorvaldsens Museum. Og ved Børsbroen kan man stå og kigge på Christiansborg til venstre for standeren, men få at vide, at man skal gå til højre – direkte ud i kanalen – hvis man vil den hurtigste vej derhen.

Disse misvisninger skyldes sikkert blot vindens susen og almindelige drengestreger. Og vildfarne skilte kan nok let drejes på plads og skrues fast igen.


Det vil helt sikkert være en kilde til frustration, hvis officiel skiltning er så mangelfuld og misvisende, som den er nu.

Søren Bak-Jensen


Andre steder bliver det dog tydeligt, at Københavns Kommune, der er ansvarlig for skiltningen, ikke har fulgt med i udviklingen i kulturlandskabet. Man bliver stadig vist i retning af Christianshavn, hvis man vil besøge Dansk Arkitektur Center og ikke til centrets nye placering i BLOX, der ellers godt kunne interessere turister. Krigsmuseet hedder stadig Tøjhusmuseet. Og ved Kongens Have peger et skilt stadig mod Købmagergade og det for længst flyttede Post & Tele Museum, der nu hedder ENIGMA og ligger på Lille Trianglen.

At der hverken er skiltning til Arbejdermuseet i Rømersgade, der i 2019 havde 115.000 besøgende, eller til Københavns Kommunes eget nye flagskib, Københavns Museum i Stormgade, er mangler i den mere uforståelige ende.

Mange turister vil naturligvis finde vej gennem byen med deres telefon. Men den fysiske skiltning passer godt til en by som København. Og det vil helt sikkert være en kilde til frustration, hvis officiel skiltning er så mangelfuld og misvisende, som den er nu. Lad en opdatering af vejvisningen være en del af genopretningsplanen, sådan at de mange gode initiativer også når gadeplan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Endelig! Nu åbner Botanisk Have igen

Byliv

Friskbagte vafler formet som kønsdele hitter

Indre By

Byvandringer om besættelsen

Annonce