Annonce
Indre By

Vin i Vendersgade: Glasset er fyldt med gode historier

Henrik Bronø og Karwan 'Juve' Akrawi er en del af den vennegruppe, der står bag Vinum Historia i Vendersgade. Foto: Christian M. Olsen
Vinen bliver serveret med en god historie på den nye vinbar Vinum Historia i Vendersgade, hvor alle vine serveres på glas.
Annonce

Skal du hygge dig med kæresten over et hyggeligt glas rødvin? Eller bare have et fyraftensglas med vennerne? Så er den nyåbnede Vinum Historia i Vendersgade et godt bud på, hvor det skal være.

En vinbar, hvor alle vinene kan fås på glas – og altid bliver serveret med en god historie.

Det er en vennegruppe fra Ørestad med en fælles passion for vin, der har kastet tid og penge i Vinum Historia med en ambition om at skabe et sted med en afslappet atmosfære, hvor man kan sænke skuldrene fra dagens stress og jag og nyde et godt glas vin.

- Alle vinene er udvalgt ud fra et enkelt kriterium, nemlig at den skal smage godt, fortæller Henrik Bronø, 43, der er en af ejerne og viser os rundt de indbydende lokaler.

Den hyggelige og stilfulde indretning, der blandt andet består af hundredvis af vinkasser, har vennerne selv stået for. Selv toiletpapiret kommer ud af en sprække elegant skåret i en vinkasse.

Bag baren står Karwan 'Juve' Akrawi, og fra det store vinkøleskab kan han skænke det ene gode glas efter det andet.

Annonce

Den gode historie

Udover den gode smag, er det som vinbarens navn fortæller, vinenes mange gode historier, som spiller en central rolle.


Alle vinene er udvalgt ud fra et enkelt kriterium, nemlig at den skal smage godt

Henrik Brunø


- Vi går ikke så meget op i jordbundsforhold og noter, men vil hellere fortælle den gode historie om vinene, siger Henrik Bronø.

Gode druer på glas i Vendersgade. Foto: Christian M. Olsen

For eksempel historien om den verdenskendte rosé Miraval fra Cháteau Miraval, der ejes af Hollywood-stjernerne Brad Pitt og Angelina Jolie. Eller om Pingus fra den danske vinproducent Peter Sisseck, der tidligere er kåret som Spaniens bedste vin.

- Vi er ikke uddannet sommelierer, men vi garanterer, at vi gør vores ypperste for, at gæsterne føler sig hjemme og får en fantastiske oplevelse, siger Henrik Bronø.

Vinum Historia har udover en alsidig vintavle også dansk øl, rom og gin på kortet, ligesom man kan bestille små hapsere til.

- Vi også gør os rigtig meget i cocktails, og vores Gin Hass bliver flittig drukket og delt på de sociale medier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

Miljø

53 nye elbusser på vej

Annonce