Annonce
Jelling Ugeavis

Åben gård: Få et unikt indblik hos Gorm den Gamles nabo

Der gik ikke lang tid, før arkæologerne begyndte at grave ved Anesminde, efter at Vejle Kommune købte ejendommen for et år siden. Nu kan alle få lov at opleve den store gård indefra i den kommende weekend. Arkivfoto: Mette Mørk
Vejle Kommune inviterer til åben gård på Anesminde, der ligger klos op ad Kongernes Jelling. En gård og ejendom, som bliver en vigtig brik i fremtidens Jelling.
Annonce

Jelling: I årtier har der været tale om gården Anesminde i politisk regi.

Med en beliggenhed inden for Gorm den Gamles palisade har ejendommen længe stået højt på ønskelisten hos politikerne i Jelling Kommune og senere Vejle Kommune. Særligt har drømmen om en udvidelse af succesmuseet Kongernes Jelling også skubbet på i forhold til forhandlingerne.

Men først i november 2018 lykkedes det kommunen at købe grunden for lidt over 22 millioner kroner. Dermed var vejen banet for et nyt kapitel i Jellings historie. Således har det åbnet flere muligheder for blandt andet udvidelse af monumentområdet, ny parkeringsplads og et helt nyt boligområde. Også en bedre vejadgang til festivalpladsen er på tale.

I juli overtog Vejle Kommune gården og tilhørende jorder, og derfor gives der nu mulighed for, at alle interesserede kan komme indenfor og opleve gården.

Annonce

Kom med gode idéer

Det sker til et åben gård-arrangement lørdag 5. oktober fra klokken 10 til 15.30. Her håber kommunen også at få gode idéer fra borgerne til gårdens fremtidige anvendelse.

- I løbet af hele dagen vil det være muligt at gå på opdagelse på gården og i haven - og blandt andet se den store flotte gamle lade. Gennem dagen er alle velkomne til at bidrage med idéer til brugen af gården på kort og langt sigt. Det vil også være muligt at se idéer fra en idé-workshop, der fandt sted i august, samt se de første skitser til et nyt parkeringsområde vest for Anesminde, fortæller Vejle Kommune i en pressemeddelelse.

Dagen begynder klokken 10, når borgmester Jens Ejner Christensen byder velkommen. Fra klokken 11 til 12 fortæller Vejle Museerne om udgravningerne i området, og fra klokken 13.45 til 14.30 viser Kongernes Jelling rundt i monumentområdet.

Mens arrangementet står på, vil lokale spisesteder og Jelling Bryggeri stå klar med salg af mad og drikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Så er der igen senioridræt

Jelling Ugeavis

Café Sejd Kop 2020 afgjort

Annonce