Annonce
Jelling Ugeavis

10 unge gutter har stablet en ny festival for unge på benene: Gæsterne skal også give en hånd med

Gustav Emil Holm Simonsen (tv.), Eske Bruun Jørgensen og Jacob Møller Vangsted glæder sig enormt til juli, hvor Ødsted Festivalen løber af stablen. De udgør tre ud af den ti mand store bestyrelse, der står bag festivalen. Foto: Vibeke Frost Oxholm
Unge mellem 18 og 25 kan i år komme på en helt ny festival, Ødsted Festival. Bag den står 10 unge gutter med et fælles ønske om, at skabe en fed oplevelse med musik, hygge og fællesskab.

Ødsted: Festivalglade unge måtte spejde forgæves efter festivalerne sidste år på grund af corona. Det samme må de i år.

Og dog. For selvom de store festivaler i Jelling, Roskilde og Skanderborg heller ikke i år bliver til noget, så behøver unge mellem 18 og 25 år ikke gå glip af lidt festivalstemning med god musik og hygge i år. Det har 10 unge gutter fra Vejle-egnen nemlig sørget for. De har sammen skabt en helt ny festival, Ødsted Festival, som finder sted i weekenden 8.-11. juli på en mark lidt uden for Ødsted.

- Vi startede faktisk allerede sidste år, hvor 16-18 fra vores gymnasieklasse havde meldt sig til toiletholdet på Smukfest og glædede os helt vildt til nogle fede festivaldage sammen. Men så kom corona. Det var vi helt vildt ærgerlige over, fortæller Gustav Emil Holm Simonsen.

Annonce

En af klassekammeraternes forældre tilbød, at de gerne måtte arrangere en lille festival på et stykke mark hos dem.

- Det blev starten på en snebold, der bare begyndte at rulle, siger han og griner lidt.

Bæredygtighed og fællesskab

De endte med at arrangere en lille festival sidste sommer for deres venner og venners venner. Det blev et stort hit og noget, kammeraterne talte om længe efter. Det har givet mod på mere. Så i år bliver det en åben festival for unge og ikke kun venner og venners venner.

Men mange af de principper, der lå til grund sidste år, vælger de at videreføre.


Det er en festival, som vi skal løfte i fællesskab. Vi er os ti i bestyrelsen, som står for at arrangere festivalen, men gæsterne skal også give en hånd med.

Gustav Emil Holm Simonsen


- Det er en festival, som vi skal løfte i fællesskab. Vi er os ti i bestyrelsen, som står for at arrangere festivalen, men gæsterne skal også give en hånd med. Der bliver eksempelvis et madhold, der er nogle, der skal rydde op på festivalpladsen og så videre, forklarer Gustav Emil Holm Simonsen.

Eske Bruun Jørgensen supplerer:

- Ja, når man køber en billet hertil, så vælger man sig samtidig ind på en tjans. På den måde har gæsterne også et medansvar.

For selvom det handler om musik og hygge, så er der også fokus på eksempelvis fællesskab og bæredygtighed.

- Vi har indgået en aftale med nogle, som laver hårde plastkrus, som bliver samlet i en stor maskine og rengjort, så de kan bruges igen. På den måde forsøger vi at bruge så lidt plastik som muligt og prøver at gøre tingene lidt mere bæredygtigt, forklarer Eske Bruun Jørgensen.

Annonce

Fænomenal opbakning

Også i forhold til maden bliver der tænkt bæredygtigt. Sammen med adgangsbilletten til festivalen hører nemlig også tre daglige måltider.

- Vi bruger som udgangspunkt kun madvarer, der er produceret her i lokalområdet. Vi får eksempelvis kød fra Egtved Slagtehus, og vi bruger grøntsager, der er fremstillet lokalt. Der vil samtidig også være en del fokus på vegansk mad, fortæller Eske Bruun Jørgensen.

Derudover har de 10 unge gutter også i samarbejde med Bøgedal Bryghus i Høllund udviklet en særlig Ødsted Festival-øl, som bliver serveret under festivalen.

I det hele taget har de 10 unge mænd fået mange forskellige samarbejdsaftaler på plads, som er med til at sikre en god festival til en overkommelig pris for deltagerne. Samtidig har Vejle Kommune og flere fonde støttet festivalen økonomisk.

- Vi må sige, at opbakningen til vores festival simpelthen er fænomenal. Det betyder virkelig meget for os at opleve, siger Gustav Emil Holm Simonsen.

Vejle Kommune har desuden stillet en underskudsgaranti, som er med til at give en god tryghed for de 10 arrangører, som efterhånden har haft mange udlæg, som skal dækkes af billetkøbene.

Annonce

Masser af musik

Priserne for en partoutbillet, der gælder alle fire dage, festivalen står på, koster 625 kroner. Dem er der 170 af til salg. Derudover er der hver dag 30 dagsbilletter til salg til en pris à 350 kroner. For de penge får man altså både tre måltider mad om dag og mulighed for at købe billige drikkevarer i festivalbaren "Svampen".

Og ja, musik selvfølgelig. Masser af musik.

- Vi har været ude og finde en masse spændende upcoming musikere og bands, som vi gerne vil være med til at give mulighed for at komme ud og spille. Vi har også forsøgt at finde nogle af de stjerneskud, der findes i det lokale, fortæller Jacob Møller Vangsted.

Musikken skal være med til at give en god stemning. Sammen med forhåbentlig godt vejr og op mod 200 festivalglade unge mennesker.

Eneste lille men i forhold til den fulde festivalstemning er, at man på grund af de gældende coronarestriktioner ikke må opstille telte til overnatning på pladsen. Men festivalpladsen er hver dag åben fra klokken 10-02.

- Vi glæder os helt vildt. Vi hygger os enormt meget med at arrangere det hele, og hvis det bliver en succes i år, kunne vi da sagtens forestille os at gøre det igen næste år, siger gutterne.

Der bliver dog taget lidt hul på festivalfornemmelserne i næste uge, hvor der fredag i forbindelse med Vejle Alive også er musik på pladsen. Her er det især håbet, at lokale har lyst til at kigge forbi til en festlig dag, og så bliver der en forpremiere onsdag.

Ved indgangen til festival skal man fremvise gyldigt coronapas.

Det må gerne være lidt skævt og lidt sjovt på Ødsted Festival som her ved indgangspartiet sidste år, hvor et surfbræt og en cykel pyntede på indgangsportalen af rafter. Privatfoto
Annonce

Mest læste

Annonce
Jelling Ugeavis

Jelling inviterer til Danmarks nordligste folkefest

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Egtved Posten

Billige busbilletter og bedre boliger: Fem gange ældrerådet har haft indflydelse på vigtige beslutninger i Vejle Kommune

Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Folk skal mærke fællesskabet: Gormshallen får ny formand

Jelling Ugeavis

Bliv udvekslingsstudent: Nu kan Jelling Rotary igen sende unge ud i verden

Jelling Ugeavis

Til angreb med skjold og sværd: Daniel og Henriette slås som de gamle vikinger

Jelling Ugeavis

Vild natur og lokale kræfter: Ny lokalrådsformand er klar til at kæmpe for nærmiljøet

Mest læste

Jelling Ugeavis

Nu er der kilometerlange omveje i flere uger: Gravearbejde spærrer trafikken på besværligt punkt ved Fårup Sø

Seneste nyt

Jelling Ugeavis

Dans skal knytte bånd på tværs: Asylcentret inviterer borgere indenfor i nyt projekt

Jelling Ugeavis

Coronaen gjorde ondt på Klubben: Nye lokaler og lyskæder skal lokke de unge tilbage

Jelling Ugeavis

SuperBrugsen jubler: Stort problem er endelig kommet til livs

Jelling Ugeavis

De udenlandske gæster blev væk: Alligevel blev det en god sommer i Jelling

Jelling Ugeavis

Nicolaj blev uddannet i 2018, og nu er han ny afdelingsleder for 17 medarbejdere: Jeg har fundet min rette hylde

Jelling Ugeavis

Her er ugens film i Byens Bio: Birthe Neumann fremstiller Blixen som djævelsk, rørende og sjov

Jelling Ugeavis

Var du også vild med fællessang? - Nu er koret klar igen med ny mand i spidsen

Jelling Ugeavis

Film i Byens Bio: Sensommer med stærke kvinder

Jelling Ugeavis

Rebekka har skabt en have for mennesker og bier: Oase er skudt frem iblandt vikinger og tusindvis af turister

Jelling Ugeavis

Britta og Finn glæder sig til at synge igen

Jelling Ugeavis

Siri har etableret egen virksomhed med håndsyet læder efter seks år i England

Jelling Ugeavis

Veterantoget er klar til sommerens sidste tørn

Jelling Ugeavis

Jens' økologiske mikrobageri har været en bragende succes: - Jeg kan ganske enkelt ikke følge med

Jelling Ugeavis

Top 5: Her er de mest instagrammable spots i Jelling og omegn

Annonce