Annonce
Jelling Ugeavis

40 år med Radio-Ib: Der har været mange gode år

Siden 1. august 1978 har Ib Jensen haft Jelling Radio-TV i Runecentret. På lørdag markerer han 40 års jubilæet til en lille reception i forretningen. Foto: Mette Mørk

På lørdag kan Ib Jensen og Jelling Radio-TV fejre 40 års jubilæum.

Annonce

Jelling: En gang i mellem forvilder en turist sig ind i Jelling Radio-TV.

"Det er spændende at se sådan en gammel radioforretning. Men ... hvordan kan det lade sig gøre at holde den kørende i dag?" kan det typisk lyde fra turisten.

Godt spørgsmål, for der er immervæk mange af den type forretninger, som ikke længere eksisterer på grund af internethandel og store varehuse. Svaret vender vi tilbage til senere.

Men i Runecentret på Stationsvej står Jelling Radio-TV endnu - og det har den faktisk gjort i 40 år. Det samme kan man sige om butikkens indehaver, Ib Jensen, også kendt som Radio-Ib. Det var ham, der startede forretningen i 1978, og det er ham, der stadig driver den dag i dag, hvor årstallet hedder 2018.

Ifølge en konsulent var det dog en dum idé at starte i Runecentret. Det var simpelthen den forkerte adresse, idet det var alt for langt væk fra Vejle.

Ib Jensen, indehaver af Jelling Radio-TV
Annonce

Den forkerte adresse

Men havde det stået til datidens eksperter for 30-40 år siden, var det fuldstændig usandsynligt, at forretningen ville få succes.

- Flere steder fik jeg nej til at købe lokaler, fordi folk mente dengang, at radio- og tv-forretninger var en døgnflue. Men så opstod der er en mulighed i det gamle mejeri (i dag Runecentret, red.) på Stationsvej, og så slog jeg til. Ifølge en konsulent var det dog en dum idé. Det var simpelthen den forkerte adresse, idet det var alt for langt væk fra Vejle, fortæller Ib Jensen.

- Men så er det pudsigt, at jeg har en af de eneste radio- og tv-butikker, der stadig eksisterer. Da jeg åbnede Jelling Radio-TV i 1978, var der omkring 16-18 lignende butikker i Vejle. I dag er der én tilbage, siger Ib Jensen.

Annonce

Stadig efterspørgsel

Og her er det, at vi vender tilbage til det indledende spørgsmål. For hvordan kan det lade sig gøre for et Jelling-firma at holde skruen i vandet, når andre bukker under én efter én?

- Der har været mange gode år, men jeg vil gerne indrømme, at det har været svært de senere år. Dog oplever vi stadig, at der er stor efterspørgsel på totalløsninger, hvor vi eksempelvis kommer i de private hjem og fjerner det gamle tv, sætter et nyt op og sørger for at det bare fungerer. Men vi laver også meget andet end de klassiske opgaver. Vi opsætter internet, projektor, lyd og har serviceaftalen for to store antenneforeninger i henholdsvis Jelling og Søndermarken, fortæller Ib Jensen.

Det er med andre ord ikke selve butikken på Stationsvej, der får hjulene til at køre rundt. Det er primært det, der foregår bag kulisserne.

- Men så længe jeg er her, er der stadig en butik. Dog er jeg 65 år, så der går nok ikke mange år, før jeg trækker mig tilbage, og så må vi se, hvad der sker, lyder det med et smil fra Ib Jensen.

Annonce

Ændrer åbningstider

Ib Jensen indskyder dog, at han gerne vil benytte jubilæumsartiklen til at fortælle om en nyhed i Jelling Radio-TV.

- Efter 1. oktober er vi en mand mindre i butikken, da den ikke kan betale hans løn længere. Det betyder, at vi ændrer åbningstiderne, således at vi kun har åbent i selve butikken fra klokken 13 til 17 i hverdagene og fra klokken 9 til 12 om lørdagen. Men faktisk har vi øvet os i det system i længere tid, da det har været de samme åbningstiderne i ferierne. Det har kunderne været forstående over for, og det håber vi, at de fortsat vil være, siger Ib Jensen.

I anledningen af jubilæet holder han reception i Jelling Radio-TV, hvor kunder, samarbejdspartnere og andre interesserede er velkomne lørdag 29. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Byens Bio viser musikfilm

Annonce