Annonce
Jelling Ugeavis

Alle børn i Vejle Kommune skal kæmmes for lus

Lusene skal have kam og kamp til stregen den 16. august. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce

Vejle: Vejle Kommunes Sundhedspleje opfordrer alle forældre til at kæmme deres børn på en og samme dag, fredag 16. august, så luseplagen ikke får lov at udvikle sig. Det gælder også teenagerne.

- Lus vil allerhelst bo i håret, ja, de kan kun leve der. I ferien har vi haft mulighed for at mødes og hygge os med andre fra nær og fjern og måske været uheldige at få ubudne gæster med i håret. Kæm dit barn for lus, så lusene ikke får fred til at bosætte sig og stifte familie, siger sundhedsplejerske Inger Marie Larsen i en pressemeddelelse fra kommunen.

- Lusene er ganske små og det kræver grundig kæmning af håret at få øje på de små kræ. Brug tættekammen i fugtigt hår med balsam. Lav skilninger og tag lange strøg helt fra hårroden til hårspidsen. Kig efter lus mellem hvert strøg og tør kammen af.

- Hvis man finder ubudne gæster i barnets hår, skal alle i familien undersøges. Gå derefter i gang med fjerne lusene ved at kæmme og bruge et lusemiddel hos de, der er blevet smittet og giv besked til børnenes institution eller skole, understreger sundhedsplejersken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce