Annonce
Jelling Ugeavis

Alle sneplove på arbejde: Det har været ekstremt, siger vognmand

Jelling Vognmandsforretning har opgaven med at rydde sne for Vejle Kommune i den nordvestlige del af kommunen. Det har betydet en intens tid med masser af arbejde: Vi tager det med oprejst pande, siger vognmand Lars Christensen.

Jelling: Arbejdsdagene starter klokken 03 om morgenen i disse dage for Lars Christensen og hans p.t. 13 medarbejdere i Jelling Vognmandsforretning.

I mere end en uge har alle mand været kaldt ind for at rydde sne på veje, fortove, stier og pladser i og omkring Jelling, Thyregod, Vonge, Give, Grejs, Bredsten og nogle gange helt i Ødsted.

Og vejene skal helst være ryddet, inden morgentrafikken starter omkring klokken 07. Derfor må snerydderne tidligt ud af fjerene.


Vi startede klokken tre i morges. Nu får vi morgenmad, og så kører vi ud og fortsætter.

Lars Christensen, vognmand


Vognmandsforretningen i Jelling har selv fem lastbiler, der skraber sne på de større veje, foruden fire små traktorer, der klarer fortove og stier.

Derudover er der lejet fire store traktorer og én lille traktor ind til at assistere i denne travle tid.

- Det har været ekstremt, siger vognmand Lars Christensen og fortsætter:

- Der er især faldet store mængde sne hen over Jelling, og når det blæser samtidig, har vi altså noget at arbejde. Så vi har været ude rub og stub – så meget sne har der været.

Annonce

Hul i kalenderen

Lars Christensen har vundet den kommunale licitation om snerydning i sit område de seneste 18 år, så han har prøvet lidt af hvert.

Når der falder meget sne, så kører sneplovene i Vejle Kommune hver dag, hvad der svarer til en tur til Rom - som minimum. Foto: Mads Dalegaard

Derfor tager han også vinteropgaven med ophøjet ro.

- Det er vores job, så vi tager det med oprejst pande og venter på, at det pludselig bliver sommer, siger vognmanden.

Når vejret er varmere, og sneen igen bare er et fjernt minde, så kører Jelling Vognmandsforretning almindelig vognmandskørsel for entreprenører.

Der var onsdag morgen i sidste uge faldet 10 centimeter sne omkring Vindelev og ind mod Vejle. Det gav Jelling Vognmandsforretning noget at arbejde med. Foto: Mads Dalegaard

- Men når det fryser og sner, så kan entreprenørerne alligevel ikke grave ud til ret meget, så det giver et hul i arbejdet for os, siger Lars Christensen.

Avisen fanger ham ved morgenbordet omkring klokken 10, efter at han og hans medarbejdere har skrabet sne siden klokken 03.

Når morgenkaffen er drukket, fortsætter arbejdet med at rydde sne på de mindre veje, hvor der ikke er så meget trafik.

Chauffør Henrik Thomsen sidder bag rattet i sneploven fra Jelling Vognmandsforretning. Her ryddes der sne på Tremhusevej vest for Givskud. Foto: Mads Dalegaard


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce