Annonce
Jelling Ugeavis

Når Anders ikke reparerer cykler, hjuler han selv afsted

Anders Bruun er autodidakt cykelmekaniker - noget han er blevet gennem sin store interesse for cykelsporten. Foto: Anders Kynde
23-årige Anders Bruun har en stor passion for cykling. Med jævne mellemrum har han sit eget lille cykelværksted på Vejlevej i Jelling.
Annonce

Jelling: Bor du på Jellingegnen og har brug for hjælp med cyklen, når kæden skal strammes, gearene skal justeres eller dækket skal lappes, skal du køre langt for at finde et professionelt cykelværksted.

Af og til kan du dog være heldig, når 23-årige Anders Bruun er i byen. For så hænder det, at han skriver et opslag på Facebook-gruppen "Det sker i Jelling", som han gjorde forleden dag:

"Hvis nogen har en cykel, som skal repareres eller have et eftersyn, så er jeg i Jelling de næste dage. Skriv endelig. Mvh Anders".

De seneste to år har Anders Bruun arbejdet som cykelmekaniker i Aarhus. Foto: Anders Kynde

Men hvem er han, denne unge mand med rødder i Jelling? Vi besøgte hans cykelværksted i weekenden. Ikke for at få repareret en cykel, men for at blive lidt klogere på ham og det, der vel er Jellings eneste cykelværksted.

- Jeg bor i Aarhus, hvor jeg de seneste to år har arbejdet som cykelmekaniker i en cykelbutik. Jeg arbejder 25 timer om ugen, og så cykler jeg selv en del ved siden af, fortæller Anders Bruun.

Annonce

Mest småreparationer

Egentlig er Anders Bruun fra Give-området, hvor han er vokset op på en gård. Men siden han vendte hjem fra efterskole og tog en ungdomsuddannelse i Vejle, har bopælen været på Vejlevej i Jelling, indtil han flyttede til Aarhus for et par år siden.

Engang i mellem er han dog "hjemme" i Jelling i weekender og ferier. Og det er her, at han træder til som byens cykelsmed.

De fleste småreparationer kan klares i Anders Bruuns cykelværksted. Foto: Anders Kynde

- Så længe der ikke er et etableret cykelværksted i byen, har jeg det fint med at tilbyde min hjælp, når jeg er i Jelling. Jeg kan godt lide det tekniske på en cykel og få ting til at virke. Lige så simpel en cykel kan være, lige så svær kan den være at få til at fungere 100 procent, forklarer han.

- Når jeg fikser cykler her i Jelling, kan jeg klare de fleste typer af cykler, også elcykler, som vi ser flere og flere af. Det er nu mest småreparationer som justering af gear, lapning og udskiftninger af mindre dele på cyklen, men drejer det sig om større ting som udskiftning af motoren på en elcykel, må man finde et andet sted at få det gjort, siger han.

Annonce

Cykler på højt niveau

Det var først i gymnasietiden, at Anders Bruun fik større interesse for den tohjulede ven. Han blev en del af Give Cykelklub, hvor hans niveau gennem årene er steget betragteligt.

- Cykelsporten er min store passion, og til daglig cykler jeg for Team Give Elementer i A-klassen, som er det højeste niveau i Danmark. Sidste år cyklede jeg omkring 23.500 kilometer, så der bliver brugt mange timer med cyklen, fortæller han.

Annonce

Karriereskift på vej

I næste måned drosler han dog gevaldigt ned i tid, når det drejer sig om at reparere cykler. Således begynder han at læse til fysioterapeut, og dermed bliver der ikke længere tid til at arbejde i cykelbutikken i Aarhus.

- Det har længe været min plan at blive fysioterapeut, men det vil fortsat være min hobby at fikse cykler i fritiden. Det kan jeg nok ikke lade være med. Og derfor skal der nok komme gang i cykelværkstedet i Jelling igen, når jeg er i byen, siger han.

Når det bliver aktuelt, lægger han et nyt opslag op på Facebook-gruppen "Det sker i Jelling".


Lige så simpel en cykel kan være, lige så svær kan den være at få til at fungere 100 procent.

Anders Bruun, autodidakt cykelmekaniker


Anders Bruun er autodidakt cykelmekaniker - noget han er blevet gennem sin store interesse for cykelsporten. Foto: Anders Kynde


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce