Annonce
Jelling Ugeavis

Børnene på Ønskeøen – og voksne mænd i drømmedruk

Benh Zeitlin har instrueret den amerikanske fantasidramafilm Wendy. PR-foto
En overraskende ny fortolkning samt en film, der imponerer og provokerer, bliver vist i Byens Bio.
Annonce

Film: Vi er mange, der kender den fantastiske fortælling om Peter Pan, Klokkeblomst, Wendy og hendes søskende på Ønskeøen.

Men vi har nok ikke forestillet os Ønskeøen som et konkret sted, hvor børn faktisk kan opnå et paradisisk børneliv. Den amerikanske fantasy- og familiefilm Wendy giver fortællingen en overraskende ny fortolkning.

Seksårige Wendy bor i sydstaterne med moren Angela Darling og to ældre tvillingebrødre og hjælper til i den familieejede restaurant, Darling’s Diner.

Wendy elsker eventyr og leg, så da hendes mor fortæller at hun selv måtte opgive sine drømme da hun blev voksen, beslutter Wendy sammen med sine brødre at flygte. De forlader deres hjem for at begive sig mod Ønskeøen, som hun har hørt historier om. Derhen hvor man aldrig bliver voksen.

Men vejen til den evige barndom er ikke uden farer. Væk er feer og flyveture. Rejsen til Ønskeøen er hård og barsk, men ikke umulig for den barnlige sjæl, og den frie, evige barndom blandt planter og dyr i et tropisk paradis er lige så eventyrlig som nogensinde.

Wendy vises i to omgange: først som eftermiddagsforestilling i weekenden, og senere ved tre aftenforestillinger i starten af efterårsferien.

Instruktøren Benh Zeitlin har tidligere skabt den prisvindende film Hushpuppy (2012).

Annonce

Imponerer og provokerer

Voksne kan ikke vende tilbage til den evige barndom, men de kan søge andre veje til en oplevelse af frihed og livsfølelse, for eksempel alkohol.

Druk, der er instrueret af Thomas Vinterberg med Tobias Lindholm som medforfatter på manuskriptet, er en varm, humoristisk-alvorlig film om voksne mænds forsøg på at genfinde livsglæden.

Anmeldelserne svinger mellem tre og seks stjerner. Det er måske ikke så sært, når det drejer sig om en film, der både imponerer og provokerer. Flere anmeldere forudsiger, at Druk vil blive diskuteret længe og måske blive en klassiker om "…den danske nationalsjæl med frisind, storsind, frihed og dybe kig i den blotlagte eksistens," som Thomas Lindberg fra Berlingske formulerer det.

Andre fremhæver dens humor: "Det er go' gammeldaws sjovhed. Druk rummer bestemt også smerte og sorg og advarsler, men aldrig har Vinterberg skabt så let en film," skriver Per Juul Carlsen, DR.

Druk vises til og med søndag 4. oktober. Denne aften vises filmen med danske undertekster.

Filmen er en del af Biografklub Danmarks program.

Druk er en film af Thomas Vinterberg. PR-foto: Henrik Ohsten
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Tysktime i biografen

Jelling Ugeavis

Jazzmusik i Bredsten Kirke

Annonce