Annonce
Jelling Ugeavis

Biolog springer ud som havedesigner

Rebekka Laura Lundgren holdt for første gang åben have med stor succes. Pr-foto: Kristian Kyed
Rebekka Laura Lundgren har markeret sin udvidelse af sin blomsterbutik med havedesign ved et åben-have-arrangement, hvor 75 personer mødte op.
Annonce

Jelling: Snart har Rebekka Laura Lundgren haft sin blomsterbutik, Botanik By Rebekkea i Jelling i fire år. Siden er det blevet til meget mere end buketter, og nu har hun udvidet med at hjælpe med at designe haver.

For nylig kunne man få en forsmag på hendes talenter ved et åben-have-arrangement i hendes egen have, hvor hun fortalte om de 48 kvadratmeter staudebede i sin egen have, som er i fuldt flor lige nu, og hvordan de er udvalgt, så der er nogle, der blomstrer hele sommeren.

Hun turde næsten ikke håbe på, hvor mange der ville dukke op for at høre mere om hendes have, men blev i den grad positivt overrasket.

- Jeg ville have været glad, hvis der kom 10 eller 20, men det er gået ud over al forventning, og der dukkede 75 personer op. Det er helt vildt, siger Rebekka Laura Lundgren, der ikke vil afvise, at hun åbner haven op igen og også på andre tider af året.

Annonce

Pæn have hele året

Hun er egentlig uddannet biolog, hvor hun har haft stor fokus på botanik og planter i løbet af sin uddannelse.

Nu er blomsterbutikken udvidet med havedesign, hvor hun besøger andres haver og hjælper dem med, hvad man kan plante, så det ikke kun er i sommerferien, at der er blomster på stauderne.

- Mange har de flotteste haver i maj og juni, men når de kommer hjem fra sommerferie, så er der ikke noget, der blomstrer. Hvis man vælger nogle andre stauder, så kan man forlænge følelsen af sommeren og få haven til at blomstre en større del af året, siger Rebekka Laura Lundgren, der selv har delt sin have op i sæsoner, så der altid er noget pænt at kigge på nærmest helt året.


Det koster slet ikke så meget tid, som folk tror, hvis den lægges rigtigt. Sammenlagt har jeg kun brugt fire timer på mine staudebede i år.

Rebekka Laura Lundgren


Gør man det rigtigt, behøver det slet ikke at tage så meget af ens tid at have en pæn have.

- Det koster slet ikke så meget tid, som folk tror, hvis den lægges rigtigt. Sammenlagt har jeg kun brugt fire timer på mine staudebede i år, siger hun om de 48 kvadratmeter bede, der er en lille del af den store have.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Jazzmusik i Bredsten Kirke

Jelling Ugeavis

Jellingnet holder åbent hus

Jelling Ugeavis

Så er der igen senioridræt

Annonce