Annonce
Jelling Ugeavis

Bodils klumme: Den kedsom vinter går sin gang

Kan det blive ved med at regne, spørger Bodil Klumme i denne uges klumme. Arkivfoto: Lars Fahrendorff
Vi har netop passeret kyndelmisse, og dermed er halvdelen af vinterhalvåret gået. Klummeskribent Bodil Dupont skriver i denne omgang om blandt andet om vejret - det evige samtaleemne i Danmark, men formentlig ikke i Saudi Arabien.
Annonce

Jelling: Hvor længe har det regnet? Hvor meget vand har vi fået? Når vi rekorden for både våd og varm januar? Jamen, kan det da blive ved med at regne i Danmark? Hvor bliver vinteren af?

Vi savner i den grad både frost og sne og føler os snydt, hvis vi lige så stille går over i foråret uden at have fået en eneste dag med sne. Nu er forårsblomsterne allerede tittet frem, og hvis der så pludselig kommer en periode med frost, så går det jo galt.

Hvad med frugtavlerne? De ryster nok allerede i bukserne af skræk for, at vi får frost på et sent tidspunkt, så avlen bliver alt for dårlig og alt for dyr for os forbrugere at købe. Hvad med landmændene, hvis marker står under vand? Hvordan skal de komme i gang med forårsarbejdet, hvis det bliver ved med at regne? Og så videre, og så videre, og så videre.

Det passer virkelig, at kan vi ikke finde på andet at snakke med hinanden om her i Danmark, kan vi altid snakke om vejret. Det kan vi, fordi vi bor i et klimabælte, hvor vejret er så omskifteligt.

I Saudi Arabien er vejret sikkert ikke et samtaleemne. Solen skinner så godt som hver dag, og det er enten varmt eller stegende hedt. Sådan er det hele året, og det kan selvfølgelig ikke bringe sindene i kog dernede. Det er svært at forestille sig, at Ali ved mødet med Mustafa udbryder: "Er det ikke skønt, at solen skinner fra en skyfri himmel i dag?" Det gjorde den jo også i går, og det gør den nok også i morgen.

Klummeskribent Bodil Dupont
Annonce

Dyrke velværet

Hvad skal vi danskere dog stille op for at bevare vores berømte gode humør igennem sådan en lang, mørk, våd og halvbeskidt vinter?

Hvis vi stillede spørgsmålet til ugebladenes brevkasser, ville vi sikkert få at vide, at vi skal sørge for at få lys nok hver eneste dag, og så skal vi forkæle os selv og hinanden noget mere, men endelig ikke med god mad og drikke. Vi har jo lige ædt og drukket i julemåneden, og mange har taget et par kilo på. Nu skal vi stramme livremmen og tænke helt anderledes. Vi skal gøre noget, der gør os glade og godt tilpas - dyrke velværet - ikke velnæret!

Her hos os har vi en fast tradition, der går ud på, at vi hver vinter bruger næsten en hel dag i "De termiske Bade" på Hotel Vejlefjord, hvor vi bader i varmt vand både ude og inde, går i diverse saunaer og dampbade, spiser lækker, sund frokost fra "Vitalbuffeten", tager en kop kaffe og nyder udsigten i en af de store kurvestole og måske bliver det også til en lille middagslur.

Et mini kurophold uden overnatning kan vi godt kalde det. Det virker langt ind i sjælen, og vi føler i den grad, at vi gør noget godt for os selv. Det er selvfølgelig ikke helt billigt, dog ikke så dyrt som at gå i teatret, og vi er helt enige om, at vi fortjener det.

Annonce

Tulipaner gør godt

I lørdags havde vi gæster. De kom med en stor buket friske tulipaner, som endnu står på sofabordet og gør glad. Lige nu, hvor vi netop har passeret kyndelmisse, er der ikke noget så smukt og dejligt som tulipaner. Sådan en buket kan i en hel uge lyse op i stuen og indvirke på humøret. Hvis jeg var brevkasseredaktør, ville jeg råde alle til at købe tulipaner hver eneste uge i februar og marts.

Jeg kender kun en eneste mand, der hver fredag år ud og år ind kommer med en stor buket blomster til sin kone. Han bor heldigvis i Holland, hvor de afskårne blomster, som alle ved, er meget billigere end her, så det kan jeg roligt fortælle, uden at nogen mand fra Jelling eller omegn skal få dårlig samvittighed eller føle sig mindreværdig. Skriv TULIPANER på indkøbssedlen til weekenden, uanset hvem der skal købe ind. Tulipaner gør godt og hjælper på humøret, også selv om du har købt dem selv - og du har helt bestemt fortjent dem.

I aften vil jeg tage et dejligt fodbad med den gode fodbadesalt i vandet - file den hårde hud af - få min mand til at klippe tåneglene og smøre mine fødder med en lækker fodcreme. Det er også en slags wellness. Det ligger i en prisklasse, hvor alle kan være med, og jeg gør selvfølgelig det samme for ham, når han beder mig om det. Jeg tager baljen ind på stuegulvet og sætter mig tilrette med en følelse af luksus og tænker, at vi nok skal komme over den kedelige vinter endnu engang.

Tulipanerne er vokset en del i vasen, men jeg ved, hvor jeg kan købe nogle friske, når de giver op. Jeg giver heldigvis ikke op!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Byens Bio viser musikfilm

Annonce