Annonce
Jelling Ugeavis

Bodils klumme: Ferie, ferie, ferie. Slap nu af, du har fri ...

For mange bliver årets sommerferie anderledes end normalt på grund af coronasituationen. Tegning: Nex
Humør og energi stiger lige nogle ekstra grader, når solen skinner, skriver Bodil Dupont i denne uges klumme.
Annonce

Klumme: "Hvad skal I så I sommerferien i år ?"

Det mest aktuelle spørgsmål lige nu, hvor skoleferien er begyndt, og coronaen stadig ikke har forladt os.

De fleste vil ifølge mediernes nyhedskilder vælge at holde ferien i Danmark. Det er stadig ikke helt trygt at rejse sydpå, og selv om mange af os år efter år har nydt sol og sommer ved Middelhavet, må vi se i øjnene, at sådan en ferie nok må vente til bedre tider.

Der er jo da også så mange skønne steder herhjemme - det ved vi godt - og vi har kun set en brøkdel af dem, så der er muligheder nok at vælge imellem.

Klummeskribent Bodil Dupont, Jelling

Der er bare lige det ene og altafgørende spørgsmål, når vi skal holde ferie i Danmark: "Hvordan bliver vejret?"

En uge på camping eller i sommerhus i regnvejr, er næsten ikke til at holde ud at tænke på, og selv de skønneste seværdigheder mister deres glans, hvis det øsregner.

Paraply, gummistøvler og regntøj bliver måske nok taget med, men kun for en sikkerheds skyld. Vi håber så inderligt, at vi ikke får brug for det. Sommerferien skal være en solskinsferie, synes vi allesammen, men det kan vi desværre ikke være sikre på, når vi holder den herhjemme.

Vejrudsigten kan alt for nemt ødelægge den uge, vi har betalt dyrt for, og som vi har glædet os til i mange uger.

Annonce

Sol og d-vitaminer

For mange år siden havde jeg en kollega, der sagde, at hun forbandede de forfædre, der var så nysgerrige, at de absolut skulle se, hvad der var nord for Alperne. Var det ikke for dem, havde vi allesammen haft vores liv i subtropisk klima og kunnet nyde de mange solskinstimer, den sunde middelhavskost og den gode vin.

Hun havde, ligesom mange af os, et humørbarometer, der var utroligt afhængig af vejret. Humør og energi stiger lige nogle ekstra grader, når solen skinner, og tilsvarende falder barometret igen i regn, rusk og gråvejr.


Når vi så ringer hjem og får at vide, at der er 13 grader, og det regner og blæser en pelikan, så bliver vi igen mindet om det ustadige danske vejr.

Bodil Dupont


Har man først fået smag for ferie i det sydlige og har prøvet at stå op hver eneste dag til solskin,shorts og sandaler, så er det slet ikke så ligetil at finde alternativer.

De tre ugers sommerferie, som de fleste har, er dyrebare, og mange har svært ved at skulle gå efteråret i møde uden at have fået masser af sol og d-vitaminer.

Det er ikke forkælelse - det er erfaring og sund fornuft. Jeg er selv indfanget for mange år siden.

Nu, hvor min mand og jeg er pensionister, vil vi selvfølgelig ikke drømme om at rejse i skolernes sommerferie. Der bliver vi gerne hjemme og passer børnebørnenes hund, men så satser vi til gengæld meget på at komme afsted sydpå i løbet af efteråret.

At få en god kulør og få fyldt en masse vitaminer og god energi på kroppen, er det bedste middel, vi kender, til at stå den mørke vintertid igennem uden at miste modet.

Annonce

Regn eller ikke regn

"Vi elsker vort land, - men ved midsommer mest", synger vi ved sankt hans-bålet hvert år.

Selvfølgelig elsker vi vort land. Der findes ikke noget bedre sted at leve, og vi vil ikke bytte med et eneste af de ferielande, vi så gerne besøger.

Vi har så utroligt mange goder og værdier, som vi får rigtigt blik for, når vi er langt hjemmefra. Så retter vi ryggen og fortæller glad og gerne om vores dejlige lille land.

Når vi så ringer hjem og får at vide, at der er 13 grader, og det regner og blæser en pelikan, så bliver vi igen mindet om det ustadige danske vejr.

"Hvis jeg var jer, ville jeg blive mindst en uge længere dernede i det gode vejr. Her lover de bare møgvejr fremover," siger datteren.

Det går først rigtigt op for os, hvor privilegerede vi er, og hvor meget overskud vi har samlet i sydens sol, når vi svarer pigen derhjemme i telefonen:

"Det er synd for jer, at I har så dårligt vejr, men vi er mættede af solskin nu og trænger efterhånden til at komme hjem til hverdagen igen - regn eller ikke regn - vi savner jer og kommer som planlagt."

Slap nu af, du har fri, lyder det fra klummeskribent Bodil Dupont. Tegning: Nex
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Jelling Ugeavis

Dengang jeg var barn

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Jelling Ugeavis

Arriva overtager Den Skrå Bane

Annonce