Annonce
Jelling Ugeavis

Bodils klumme: Som at blive slået hjem i Ludo

- Det føles næsten som at blive slået hjem i Ludo, skriver Bodil Dupont om, at stort set alle begivenheder, som hun havde set frem til, er blevet aflyst. Arkivfoto: John Fredy
Bodil Dupont har fundet viskelæderet frem, efter at coronaen er begyndt at banke hårdere på døren igen.
Annonce

Klumme: "Kender du kalendervender Tage? Det er ham, der vender ugens dage."

Sådan begynder en rigtig fin børnesang af Halfdan Rasmussen.

Jeg er stadig kalendervender af den helt gammeldags slags. Vi er nok ikke så mange tilbage.


Det føles næsten som at blive slået hjem i Ludo. Nu er siderne blanke igen, og vi er tilbage ved start.

Bodil Dupont


Mobiltelefonen med indbygget kalender har for længst erstattet den lomme - eller vægkalender, som vi allesammen brugte førhen. Det er blevet en selvfølge, at vi har mobilen med os overalt og hurtigt kan tjekke datoer og skrive aftaler ind, men er man gammeldags kalenderbruger, som jer er, så har man også altid sin lommebog med i tasken og kan lige så hurtigt og sikkert finde den frem og notere i den, og det er nemt at få en oversigt over ugens aftaler eller arrangementer.

Klummeskribent Bodil Dupont, Jelling

Jeg har altid, for en sikkerheds skyld, skrevet med blyant i min kalender. Så er det nemt at viske ud og rette. Alle fødselarers navne (dem der er i min kreds) skriver jeg ind med en rød farveblyant. Det gør det nemt at få øje på, hvornår jeg skal huske at ringe eller sende en sms eller en mail med en lykønskning.

Det er den gode gammeldags metode, det ved jeg godt, men det virker for mig, og jeg vil aldrig kunne undvære min Mayland-kalender med spiral i ryggen og en hel uge på hver side. Den er min livline, og jeg skal helst have den tæt på mig hele tiden, så jeg er helt sikker på, hvor den er. Det ville være skrækkeligt for mig, hvis den bliver væk.

Annonce

Slet, slet, slet

I denne tid, hvor coronaen har fået fornyet tag i os og også har indfundet sig her i vores nærområde, har jeg været godt tilfreds med min beslutning om at bruge blyant i stedet for kuglepen.

Alt er bogstaveligt talt aflyst eller udsat til bedre tider, og jeg har siddet med mit viskelæder og min kalender og slettet alle de gode ting, der ellers var at glæde sig til.

Det føles næsten som at blive slået hjem i Ludo. Nu er siderne blanke igen, og vi er tilbage ved start.

En dejlig rund fødselsdag, som vi har glæder os til, siden den skulle have været afholdt i foråret, og som er blevet udsat to gange: SLET!

Korsang i Vejlenciakoret, som lige var begyndt igen, og hvor vi havde fået alle datoer noteret indtil jul: SLET!

Senioridræt, hvor vi sammen med hundrede andre mødes i Gormshallen hver onsdag og motionerer og drikker formiddagskaffe sammen: SLET!

Efterårets foredragsrække i Sognehuset: SLET!

Trædrejning, som min mand havde glædet sig til efter at have fået nye hofter og genoptrænet, så han endelig vil kunne klare at være med: SLET!

Frivilligfesten i Vejle: SLET!

Koncert i kirken : SLET!

Fyraftenssang i kirken : SLET!

Annonce

Vi har det jo godt

Det er jo ikke et problem, jeg er alene om at have, og det gør det naturligvis lidt nemmere, når jeg tænker på, at alle andre også har måttet slette diverse arrangementer og aftaler.

Alligevel kan jeg ikke indgå at blive lidt indebrændt.

Så må jeg sige til mig selv, at jeg skal lade være med at virke så forkælet. Vi har det jo godt og lider ingen nød. Bor godt, spiser godt, læser hver dag vores avis, har ingen trussel om fyring og ingen økonomiske problemer. Hvis vi keder os, er det vores egen skyld.

"Intelligente mennesker keder sig aldrig," har vi hørt, fra vi var børn. Det vil vi ikke have siddende på os - så vi tænder for fjernsynet!

Heldigvis er der lige indkommet en invitation, som nok kan give os begge et vældigt løft. Vores første oldebarn skal døbes den 8. november. Hun hedder Asta, og hun har sendt os sit dejligste smil for en uge siden.

Kalendervenderen kan næsten ikke vente.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Tysktime i biografen

Jelling Ugeavis

Jazzmusik i Bredsten Kirke

Annonce