Annonce
Jelling Ugeavis

Bodils klumme: Vi har jo allesammen vore særheder

Klummeskribent Bodil Dupont, Jelling

Det er aldrig nemt at skille sig af med hverken tøj eller sko, som man har været glad for at bruge og som har passet perfekt i mange år. Det, der bliver brugt mest, bliver selvfølgelig også hurtigst slidt.

Forleden måtte jeg skille mig af med mine gamle, fornuftige Eccosko. Der var huller i sålerne, og de tog vand ind, blot jeg gik henover en våd græsplæne. I skraldespanden med dem - og tak for mange gode år og mange kilometers gang uden vabler eller andre gener. Nu må jeg nok til at vænne mig til sneakers, som vi førhen bare kaldte gummisko, men det var længe før det blev en trend at gå i sportssko til alt, fra slidte jeans, som vi kaldte cowboybukser, til festligt aftentøj. Det er svært, om ikke umuligt, at forlige sig med, for sådan en halvgammel kone som mig.

Det virker fuldstændig forkert at gøre sig klar til fest ved at tage en smuk kjole på, sætte håret op til narrestreger, tage smykker og make up på og en fiks lille clutch, som vi førhen kaldte en konvoluttaske, i hånden, og så afslutte herligheden med et par klodsede sportssko. Inden for litteraturen ville man kalde den slags et voldsomt stilbrud, og forfatteren ville ikke få ros.

Annonce

Der er selvfølgelig fordele ved at gå i sneakers alle døgnets vågne timer. Fødderne har det godt, der er plads til tæerne og chancen for at få en ligtorn er lig nul. Har fodplejerne mon mærket en nedgang i antallet af kunder, siden sneakers blev det almindeligste fodtøj?

Jeg blev engang i ramme alvor spurgt, hvor mange par sko jeg havde i mit skab. Det kunne jeg ikke svare på, men jeg vidste da, at jeg havde flere end fem par. Spørgeren mente at vide, at en dansk kvinde i gennemsnit har mellem 20 og 25 par sko. Ved nærmere tælling derhjemme viste det sig, at der stod fem par pæne sko med hæl i varierende højde, et par flade hyttesko, to par vinterstøvler og tre par sandaler i bunden af mit klædeskab. I entréen et par næsten nye sneakers og mine hjemmesko. Ikke noget at prale af. De tre par af mine pæneste sko har jeg købt i genbrug. Størrelse 37 og næsten ikke brugt. Hvor heldig har man lov til at være?

Det bedste køb var et par bordeauxrøde Peter Kaiser stiletter i ruskind. Det er et dyrt og eksklusivt skomærke. Jeg har aldrig brugt dem, for jeg har ikke noget tøj, der passer til mørkerøde sko, men de kostede kun 40 kroner, og de passer på en prik til mine fødder. Jeg har gået rundt med dem på derhjemme og været stolt af mit køb, og nu venter de bare på, at jeg en dag skal indvie dem, og det skal gerne være til noget festligt. Så vil jeg købe en ny kjole, der passer til skoene, og skal det være helt perfekt, må jeg vel også investere i en bordeauxfarvet taske eller clutch!

I 2003 var vi på en charterrejse til Egypten. Lige foran os i køen ved check-in stod et par, som vi kom til at tale med. De skulle bo på samme hotel som os, og de havde to rummelige kufferter med hver, foruden håndbagage. Det var meget til en enkelt uge, syntes vi, men så fik vi en "fornuftig" forklaring. En kuffert var udelukkende til fruens sko, og en anden kuffert var udelukkende til mandens forskellige øl. I de sidste to kufferter havde de så deres tøj. "Vi har jo allesammen vore særheder," sagde han. "Min kone kan ikke undvære nogen af sine sko, når hun er på ferie, og jeg kan ikke undvære en god øl, og det tror jeg ikke på, man kan få, der hvor vi skal hen, og så må jeg jo selv tage dem med."

Det viste sig, at der lige overfor vores hotel var en hyggelig lille bar, hvor man kunne få mange forskellige øl, så han kunne have sparet den ulejlighed at slæbe øl med og betale for overvægt. Vi opgav at lægge mærke til fruens sko, men de første dage så vi da, at hun var på høje hæle ved middagen i restauranten.

Han har ret: Vi har jo allesammen vore særheder.

Jeg blev engang i ramme alvor spurgt, hvor mange par sko jeg havde i mit skab.

Bodil Dupont
Annonce
Jelling Ugeavis

Så røg spaden i jorden: 20 nye boliger er på vej ved Herningvej

Annonce
Jelling Ugeavis

Startskuddet har lydt: Her kommer mange boliger de næste et-to år - men det populære rækkehus er forbudt

Annonce
Jelling Ugeavis

Folkekær musiker tvunget til afbud: Her er hans afløsere på festivalen i Jelling

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Bodils klumme: Vi har jo allesammen vore særheder

Jelling Ugeavis

Skævt kunstværk på vej til rundkørsel: Tour-stjerner bydes velkommen af fire gakkede cykelryttere

Jelling Ugeavis

Historielærere smed Jellingstenen i skraldespanden

Jelling Ugeavis

Gule cykler vender tilbage i Jelling

Jelling Ugeavis

2,08 meter fra tour-stjernerne blander Blåtand sig med Sagan og Cipollini

Annonce