Annonce
Jelling Ugeavis

Boligforening med opråb: Ventelisterne er for lange, og der mangler almene boliger

Der er ikke nok almene boliger i Jelling, og det betyder lange ventelister. Ifølge Niels Barkholt, som er formand for Jelling Boligselskab, er det et stort problem, som Vejle Kommune skal hjælpe med at løse. Arkivfoto: Anders Kynde
Der er ikke nok almene boliger i Jelling, og det betyder lange ventelister. Ifølge Jelling Boligselskab er det et stort problem, som kommunen skal hjælpe med at løse.

Jelling: Ønsker man at flytte til Jelling og ind i en lejebolig, skal man væbne sig med tålmodighed. Ifølge Jelling Boligselskab er ventelisterne lange, og der i værste fald kan gå år, før man får en bolig tilbudt.

Og det er et stort problem. Det mener Niels Barkholt, som er formand for Jelling Boligselskab.

- Hvis folk ikke kan få en bolig tilbudt i Jelling indenfor en overskuelig fremtid, jamen så vælger de jo at flytte til en anden by i stedet, og det er en skam, fortæller Niels Barkholt.

Annonce

Løsningen på de lange ventelister er at bygge flere almene boliger i Jelling. Et stort ønske fra Jelling Boligselskabs side, men de har ikke mødt samme holdning fra Vejle Kommune.

- Vi havde et møde med Vejle Kommune sidste år, hvor vi kom med en plan for, hvor der skulle bygges nye almene boliger i Jelling. Men kommunen kom aldrig tilbage med et svar til os, og i stedet valgte de at udbyde grundene til salg, siger Niels Barkholt.

Næste projekt venter

Lige nu har Jelling Boligselskab 177 personer skrevet op på deres aktive venteliste, og Niels Barkholt synes derfor, det er mærkeligt, at Vejle Kommune vælger at sætte grundene i Jelling i udbud og sælge til anden side.

- Vi præsenterede et færdigt forslag til et nyt byggeprojekt i maj 2020, og når kommunen så vælger af afvise det tilbud, når de ved, hvor mange der står på venteliste, så får man en fornemmelse af ligegyldighed fra kommunens side, siger Niels Barkholt og fortsætter:

- Men byrådets politikere skal vide, at de ved at afvise alle indkomne forslag har mulighed for at sælge til Jelling Boligselskab til markedspris og dermed bane vejen for at realisere et godt almennyttigt boligprojekt. Vi håber, kommunen kan se det gode i almene boligere.

At folk skal vente meget længe på en lejebolig i Jelling er i strid med vores målsætning om at skaffe alle en bolig inden for en rimelig tid. Og for at komme i mål er Vejle Kommune nødt til at hjælpe os.

Niels Barkholt

Niels Barkholt tilføjer, at man i Jelling Boligselskab håber på bedre tider og hele tiden holder øjne og ører åbne overfor et muligt byggeprojekt.

- At folk skal vente meget længe på en lejebolig i Jelling er i strid med vores målsætning om at skaffe alle en bolig inden for en rimelig tid. Og for at komme i mål er Vejle Kommune nødt til at hjælpe os, så vi vil igen forsøge at gøre dem opmærksomme på problemet. Derfor ser vi også frem til næste byrådsperiode, hvor kortene er blevet blandet på ny, fortæller Niels Barkholt.

Annonce
Egtved Posten

Nissen med den gule fører-hue vandt fotokonkurrencen

Annonce
Jelling Ugeavis

To kvinder står bag nyopstartet virksomhed: Papirblomster skal i vasen på bordet

Annonce
Jelling Ugeavis

Tina vil have folk til at bruge hjertet: Vi må ikke glemme 'mennesket', når vi arbejder

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Det kostede en formand, men nu gennemføres omstridt valg: 'Det kom totalt bag på os, at der ikke var flere kandidater i første omgang'

Jelling Ugeavis

Unik biograf får kæmpe opgradering: 'Hvis det regner i en film, vil gæsterne føle, at det også regner på dem i salen'

Jelling Ugeavis

Boligforening med opråb: Ventelisterne er for lange, og der mangler almene boliger

Jelling Ugeavis

Borgerne i Sandvad er skuffede: Det er ikke godt nok Mattias Tesfaye

Annonce