Annonce
Jelling Ugeavis

Brandbjerg Højskole og Spejderne har indledt samarbejde

Brandbjerg Højskole og Foreningen Spejderne har indledt et samarbejde. PR Foto
Annonce

Jelling: Hvordan gøres unge mennesker i stand til at handle og skabe de ændringer i verden, som de gerne vil se, eksempelvis i forhold til bæredygtighed og grøn omstilling?

Det er både foreningen Spejderne og Brandbjerg Højskole optaget af. Derfor indledes de nu et samarbejde, der skal binde spejdermetoder sammen med højskolebevægelsens dannelsesprincipper og tanker om fællesskabets betydning.

Målet er at teste og danne sig erfaringer og udvikle værktøjer og metoder, der kan bruges af både spejdere og højskoler, men også af andre skoleformer og uddannelser.

Brandbjerg Højskole har et særligt fokus på bæredygtighed og byder på et fagmiljø med en lang række fag med både håndværksmæssig, politisk og teoretisk tilgang til bæredygtighed.

Foreningen Spejderne, der repræsenterer flere end 70.000 børn og unge, har i flere år arbejdet med eksempelvis FNs verdensmål og omsat disse til konkrete og praktiske øvelser for børn og unge.

Nu forsøger parterne at teste, om koblingen mellem de to bevægelser kan blive til nye metoder og værktøjer.

Spejderne og højskolebevægelsen arbejder også tæt sammen om Ungdomsøen, der netop er åbnet på det gamle Middelgrundsfort midt i Øresund. Øen er platform for en lang række aktiviteter for alle unge i Danmark.

Som led i samarbejdet er der reserveret et antal pladser til spejdere på Brandbjerg Højskoles bæredygtighedsfagmiljø, som næste gang har optag den 6. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce