Annonce
Jelling Ugeavis

Sneen falder: Bryghuset er klar med højtidsøl

Jelling Jól fra Jelling Bryghus er en øl, der er upasteuriseret, ufiltreret og eftergæret på flaske. PR-foto: Jelling Bryghus
Byens to bryggerier har øllene klar til den hyggelige juletid. For Jelling Bryghus' vedkommende kan øllen smages to steder i den kommende weekend.
Annonce

Jelling: Fredag 1. november kan højtidsøllen Jelling Jól smages på Jelling Kro og Café Sejd. Denne øl er lavet af Jelling Bryghus, som hører til på Nordkrogen.

- Jelling Jól er en højtidsøl, der indeholder nogle af ingredienserne til julestemning. Jelling Jól er brygget på bygmalt, karamel, vand, humle og overgær og er en god ledsager til julens måltider. Et så kraftfuldt bryg kan dog også nydes som eneste servering, lyder det fra Jelling Bryghus.

Alkoholprocenten i øllen er cirka 7 procent.

- Før kristendommen kom til Danmark fejrede man Jól. Fejringen lå dog ikke den 24. december, men blev først afholdt midt i januar, når man kunne se, at dagene igen begyndte at blive længere. Vinterfesten skulle give lys på den mørke vinter og forsikre guderne om, at menneskene fortsat tænkte på dem. Senere med kristendommens komme rykkede man Jól-festen tættere mod Kristus fødselsdag den 25. december og Jól blev til julen, oplyser Jelling Bryghus.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce