Annonce
Jelling Ugeavis

Butiksdød? Nej, radio-forretning får det stadig til at spille

Ib Jensen, til højre, var den første erhvervsdrivende, der rykkede ind i det gamle mejeri, i dag kaldet Runecentret. Det var i 1978 i lokalet her bagved, hvor Jelling Radio-TV har været lige siden. I dag arbejder i butikken også Morten Elwarth og Tinna Kristensen. Foto: Jørgen Hasseriis
Jelling Radio-TV har fået flere opgaver ud af huset, nedskæringen af butikkens åbningstider er blevet fast - og fremtiden er såmænd også sikret. Forude venter nemlig et ejerskifte. Datoen er ikke aftalt.
Annonce

Jelling: - Mange aner ikke, hvem der kan hjælpe dem med at installere deres nyindkøbte fjernsyn. Så kommer de her hos os og spørger, om vi kan hjælpe dem. Og det kan vi da, smiler Ib Jensen, indehaver af Jelling Radio-TV.

Selv om den lokale radiomand hjertens gerne vil sælge fjernsyn, er det ikke afgørende for ham, om kundens apparat er købt i Bilka eller i Aldi, for det handler for ham om at have glade og tilfredse kunder.

- De får en god betjening her, og så tror vi, at de kommer igen, lyder hans forretningsfilosofi.

Butikken vil altid være her. Den er jo ansigtet udadtil for, hvad vi kan.

Ib Jensen, indehaver

Annonce

Skar åbningstiderne i jubi-året

Sådan har den lydt i snart 42 år med Jelling Radio-TV, hvor virkeligheden dog i dag er noget anderledes, end da Ib Jensen åbnede forretningen i Runecentret på Stationsvej i 1978.

Detailhandelen klager i disse år over svigtende omsætning og flere lukkede butikker, og i den lokale radio-tv-forretning er forbrugernes signaler da også feset ind på lystavlen.

Ib Jensen skar ned på sine åbningstider for et par år siden, endda i butikkens 40-årsjubilæums-år, så kunderne nu måtte nøjes med eftermiddagsåbent på hverdage og formiddagsåbent om lørdagen.

Og sådan er det stadig.

Det er dog ikke helt skidt, for da forretningen åbnede i Jelling, var der over 15 af samme slags i Vejle. I Jelling er der i dag stadig én - mens der i Vejle er... også kun én.

Så Radio-Ib, som han kærligt kaldes af sine mange trofaste kunder, har - om man så må sige - vist sig at være en kanal, lytterne stadig vælger.

Annonce

Yousee-kontrakt

Da den dedikerede radiotekniker i januar 1971 gik i lære, var det i troen på, at skruetrækkere, loddekolber og volumeknapper skulle blive hans fuldtidsbeskæftigelse.

I dag ved han, at det er meget mere.

Jelling Radio-TV har fast kontrakt på at køre service for lokale Yousee-kunder, og det giver en masse opgaver med nye netbrugere og tilpasning af installationer og modemmer.

Dertil kommer monterings- og indstillingsopgaver af lyd og skærme. Både private og ikke mindst institutioner og skoler, når der skal etableres av-udstyr i form af streamingløsninger og lærredprojektorer.

Runecentret

Pladsen foran Runecentret er nu blevet færdig, men orange arbejdskøretøjer er stadig hverdag på Stationsvej, hvor brolæggerne er i fuld gang med anden etape af renoveringen. Til maj forventes projektet færdigt, og så kan handlende og turister se frem til ny brostensbelagt kørebane, fortove med granit- og betonfliser, 17 lindetræer og ny LED-gadebelysning.

I dag rummer Runecentret seks butikker, en hæveautomat og udlejning af lejligheder. De seks butikker er: tøjbutikken Miss It, gavebutikken Kræs, frisøren Eventyrspejlet, Realmæglerne, kostvejleder Joan Justesen og Jelling Radio-TV.

Runecentret blev i 1978 til et butikscenter, da først radioforretningen Jelling Radio-TV rykkede ind og siden øvrige butikker, der inden for et år fyldte centret op med handelsdrivende.

Det aktuelle renoveringsprojekt foran centret er et samarbejde mellem Vejle Kommune, Jelling Lokalråd og Runecentret A/S. Budgettet er på næsten ni millioner kroner, hvoraf Runecentret A/S selv finansierer den del, der er renoveret på pladsen foran centret.

Runecentret ejes af Niels Kjærgaard og familie.

Annonce

Det ligger til Morten

Ib Jensen var den første, der flyttede ind i Runecentret, da han i 1978 åbnede i det forreste butikslokale. Siden udvidede han butikken med værksted og flere mindre lokaler, og undervejs blev det også til ni år med butik i Give.

Nu nærmer tiden sig, hvor han næste gang bliver 67 år, og så har tanken selvfølgelig også strejfet, hvem der skal overtage.

Tanken har også strejfet Morten Elwarth, der har været ansat i firmaet i 15 år, og han og Ib Jensen har talt en del om det. De har aftalt, at det på sigt bliver Morten Elwarth, der kører forretningen videre. I hvilken form og hvornår kan de ikke sige.

- Vi har ikke sat nogen dato på, men det vil nok ske inden for et par år. Vi har snakket en del om, hvordan det bliver, og vi er enige om, at det vil blive en glidende overgang, hvor Ib stadig er her, men hvor det så er mig, der driver butikken, fortæller 47-årige Morten Elwarth.

Montering af fjernsyn, installation af internet og andre opgaver ude af huset er en stigende aktivitet for radio-tv-forretningen. Foto: Jørgen Hasseriis
Runecentret på Stationsvej er med sine seks forretninger et centrum for detailhandelen i Jelling. Foto: Jørgen Hasseriis
Værkstedet er et eldorado for tekniknørder, men udviklingen er gået stærkt, og i dag er det sjældent, der loddes på enkelte komponenter. Det er hele moduler, alternativt hele apparatet, der skal skiftes. Sådan var det ikke, da Ib Jensen gik i lære i 1971. Foto: Jørgen Hasseriis
Nostalgien vinder i dag frem i flere og flere produkters design. Foto: Jørgen Hasseriis
Pladespillerne var populære, døde så næsten ud, men har fået en revival igen - også i Jelling, hvor gravkøerne arbejder udenfor for at renovere butiksgaden Stationsvej foran Runecentret. Foto: Jørgen Hasseriis
Blæk til printere er den enkeltvare, der sælger bedst i radioforretningen, hvor man også kan købe originale støvsugerposer og elpærer. Forretningen har også forsøgt sig med foto og telefoner, men det duede ikke rigtigt. Dog er pasfoto en stor aktivitet i Jelling Radio-TV. Foto: Jørgen Hasseriis
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce