Annonce
Jelling Ugeavis

Corona eller ej: Skoleelever får deres brobygning

En vigtig del af brobygning til videre uddannelse for folkeskolens ældste klasser er præsentation af uddannelsessteder. Det har ikke været muligt de seneste to år på sædvanlig måde. Så må man ty til skærmen. Campus Vejle er blevet gennemfotograferet, så man fra sin skærm hjemme kan "gå en tur" i lokalerne. Dette billede er et klip fra turen. Foto: Campus Vejle
Selv om fysisk brobygning er ædt af coronaen, så får folkeskoleelever i Vejle Kommune alligevel lov at at få en virtuel rundvisning på Campus Vejle, der er blevet gennemfotograferet, så alle kan gå en tur i hele institutionen.

Vejle:  Mange brobygningsaktiviteter i hele landet er aflyst, og derfor er et stort antal unge på både 8. og 9. klassetrin blevet snydt for besøg, rundvisninger og brobygningsaktiviteter.

Men på Campus Vejle glæder uddannelseschef på EUD og EUX Business Charlotte Søndergaard Witt sig over, at al brobygning kunne gennemføres for 8. klasserne i 2021 - corona eller ej.

- I 2020 måtte vi se alle vores planlagte aktiviteter blive lukket ned, inden vi fik afprøvet og afviklet dem. Så vi var ikke i tvivl om, at vi i år gerne ville gøre noget ekstra for folkeskoleeleverne, da 8. klassetrin i hele Vejle Kommune skulle i gang med deres brobygningsforløb. Og alle, der har ønsket at komme på brobygning hos os, har fået muligheden, siger Charlotte Søndergaard Witt.

Annonce


I 2020 måtte vi se alle vores planlagte aktiviteter blive lukket ned, inden vi fik afprøvet og afviklet dem. Så vi var ikke i tvivl om, at vi i år gerne ville gøre noget ekstra for folkeskoleeleverne.

Charlotte Søndergaard Witt, uddannelseschef, Campus Vejle


Arbejdet med at forvandle brobygningen til en ren online-begivenhed betød ekstra arbejde, men det har båret frugt, for folkeskoleeleverne er glade for deres onlinemøde med underviserne på Campus Vejle, den virtuelle rundvisning samt virtuelle møder med nuværende elever fra Campus Vejle. Desuden har den online brobygning givet positiv feedback fra næsten alle brobyggerelever.

Måtte løbe stærkt

Koordinator for brobygning på Campus Vejle Maria Ibsen fortæller, at hun og hendes kolleger løb stærkt i februar for at få alt klar:

- Hver en tomme af vores Campus er blevet filmet med et 3D-kamera, så vores gæster kan opleve hele Campus i virtuel rundvisning (i stil med Google Street View, red.). Desuden har vi sammensat et materiale med opgaver, som både matcher vores uddannelse og coronatiden, og derfor arbejder eleverne med at lave en webshop. Vi har et fast underviserteam til at løfte opgaven. De har været super dygtige til at tage opgaven på sig, for oven i, at det kan være en stor udfordring at undervise online, så bliver opgaven sværere af, at vi ikke kender eleverne på forhånd.

Annonce

Kom med på rundtur hjemmefra

Brobygning på Campus Vejle fortsætter til og med uge 16, hvor mere end 200 elever har gennemført programmet.

Den virtuelle rundvisning på Campus Vejle kan ses på https://campusvejle.dk/brobygning/

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce