Annonce
Jelling Ugeavis

Covid-19-fangeleg og grønt flamingo-øje: Kollerup-elever var til mini-maraton

Johanne Lund Ditlevsen og Celeste Lærke Schmidt fra Kollerup Skole. Foto: Anders Kynde
Elever fra Kollerup Skole har deltaget i virtuel naturfagskonkurrence med andre skoler i kommunen.
Annonce

Kollerup: Et lille rum er omdannet til et slags studie, hvor en computer står klar med et tændt webcam.

På skift sendes eleverne derind i deres grupper og fremlægger de præsentationer, som de har brugt de seneste uger på at forberede.

I et andet lokale kan klassekammeraterne følge med på en storskærm. Her vises en videosamtale mellem elever fra Kollerup Skole og Engum Skole. De deltager i mini-maraton, som er en naturfagskonkurrence for 2.-3. klasse. Også Vejle Midtbyskole og Firkløverskolen har deltaget.

På skærmen kunne klassekammeraterne følge med i de mange præsentationer under mini-maraton på Kollerup Skole og Engum Skole. Foto: Anders Kynde

- Konkurrencen skulle være afholdt før sommerferien, mens de gik i 2. og 3. klasse, men blev udsat på grund af corona, så nu går eleverne i 3. og 4. klasse, fortæller Rikke Klinkby, der er skoleleder på Kollerup Skole.

Og netop coronarestriktionerne betyder også, at eleverne bliver på hver deres skoler og afholder et virtuelt mini-maraton.

Annonce

Et flamingo-øje

Gennem de seneste tre-fire uger har eleverne udforsket det naturvidenskabelige område.

Blandt deltagerne er Vanessa Fischer, Laurids Christian Wognstrup, Emil Frøkier Nielsen og Mille Lind Andreasen - alle ni år gamle. De har valgt at fokusere på øjet, hvor de udover at have klaret opgaver med øjet i fokus har tillært sig viden om kroppens lyssensor.


Vi har samarbejdet godt. Nogle gange er vi blevet uvenner, men så har vi snakket om tingene, og så er det gået over igen.

Mille Lind Andreasen, ni år


Dertil har de bygget deres egen model af øjet ud af flamingo.

- Den grønne farve er iris (også kaldet regnbuehinden, red.), og det sorte er det hul, man kigger udad, forklarer Mille Lind Andreasen.

- Hvis man kigger i noget skarpt lys, bliver pupillen mindre og mindre, supplerer Vanessa Fischer.

En lærer hjælper med at gøre klar til præsentationen. Foto: Anders Kynde

Gennem forløbet har de også haft en opgave, hvor man ved hjælp af sanser skulle lede en person gennem en labyrint med bind for øjnene.

- Vi brugte en fjernstyret bil til at fortælle, når man skulle gå lige ud, en tromme for at gå til højre og en fløjte for at gå til venstre, fortæller Laurids Christian Wognstrup og Emil Frøkier Nielsen.

Gruppemedlemmerne fortæller, at de synes, det har været interesseret at lære mere om øjet, men de har også lært andre ting.

- Vi har samarbejdet godt. Nogle gange er vi blevet uvenner, men så har vi snakket om tingene, og så er det gået over igen, siger Mille Lind Andreasen.

Annonce

Fangere uden mundbind

I en af de andre grupper er Celeste Lærke Schmidt, Johanne Lund Ditlevsen, Mikkel Waskiw og Oskar Lund.

De har valgt en opgave, der fokuserer på sundhed og leg.

Celeste Lærke Schmidt (til venstre) fortæller om gruppens arbejde sammen med Johanne Lund Ditlevsen, Mikkel Waskiw og Oskar Lund. Foto: Anders Kynde

- Vi har opfundet en leg, der hedder covid-19. Det er en fangeleg, hvor to personer har corona. De har ikke mundbind på. Alle andre har mundbind på. Når man bliver fanget, skal man til læge og lave coronahåndtryk. Så skifter man med lægen, og lægen tager mundbind på og kan blive fanget, fortæller Celeste Lærke Schmidt og nævner, at man også må gå til lægen, hvis man bliver forpustet.

Mini-maraton er en forløber for det såkaldte naturfagsmaraton, som er for 5. klasse.

Det grønne flamingo-øje er lavet af Laurids Christian Wognstrup, Mille Lind Andreasen, Vanessa Fischer og Emil Frøkier Nielsen. Foto: Anders Kynde


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Tysktime i biografen

Jelling Ugeavis

Jazzmusik i Bredsten Kirke

Annonce