Annonce
Jelling Ugeavis

Danmarks største børnekulturprojekt kommer til at gavne i Jelling

De pædagogstuderende i Jelling bliver en del af projektet "Legekunst", som Nordea-fonden har givet 25 millioner kroner til. Arkivfoto: Daniel Bank
Nordea-fonden har støttet projektet LegeKunst med 25 millioner kroner, og det får de pædagogstuderende i Jelling blandt andet glæde af.

Jelling: Over de næste fire år vil 20.000 børn i dagpleje, vuggestue og børnehave, over 1000 pædagogiske medarbejdere, mere end 8000 pædagogstuderende, hundredvis af kunstnere og op til 50 kulturinstitutioner over hele landet få glæde af projektet LegeKunst.

Det er en realitet, efter Nordea-fonden har valgt at donere 25 millioner kroner til Danmarks største børnekulturprojekt. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, som pædagog- og læreruddannelserne i Jelling er en del af.

Og netop de pædagogstuderende i Jelling er i første omgang dem, der fra UCL's side skal være en del af projektet.

- Vi arbejder allerede meget med leg på pædagoguddannelsen. Men ved at være en del af det her projekt får vi ny viden om, hvordan leg og dannelse kan styrkes via børnenes møde med kunst og kultur. Den viden vil både gavne vores pædagogstuderende og de børn, de professionelt kommer til at arbejde med, siger Peter Brunbech, centerleder ved UCL Jelling.

Også med til forskning

UCL’s pædagoguddannelse vil blandt andet samarbejde med Vejle og Fredericia kommuner samt kulturinstitutioner i området i forbindelse med projekt LegeKunst.

- UCL deltager også med en forskningsdel med fokus på leg og historiedannelse. Vi undersøger, hvordan samskabende processer med børn, pædagoger og kulturformidlere kan inspirere til leg og fortællinger, og hvordan børn bruger fortid og livsfortællinger til at skabe mening i nutid og fremtid, siger Peter Brunbech.

Annonce

Også til lokalområdets børn

Ifølge UCL er projektet både en stor gevinst for de studerende, men så sandelig også for børnene i lokalområdet, som kommer til at mærke til det, de studerende lærer i forbindelse med projektet.

Og fra Nordea-fondens side er det da netop også børnene, der er i fokus.

- Med LegeKunst vil tusindvis af børn opleve endnu mere leg, kreativitet og kultur i deres dagtilbud. Det er en stor og ambitiøs national indsats, som helt sikkert vil få flere børn til at blomstre, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce