Annonce
Jelling Ugeavis

Dans skal knytte bånd på tværs: Asylcentret inviterer borgere indenfor i nyt projekt

33-årige Nezha Sabahi er i front for danseundervisningen, når Asylcentret i Jelling inviterer borgere indenfor som en del af projektet 'Sammen om Jelling'. Foto: Mette Mørk
Asylcentret i Jelling håber at kunne knytte bånd og skabe fællesskab mellem beboere og byens borgere. Det skal ske gennem projektet 'Sammen om Jelling.'

Jelling: Høj popmusik strømmer ud fra musiklokalet på Asylcentret Jelling fredag middag, og man kan høre en kvindestemme tælle "1-2-3-4, 1-2-3-4" på en blanding af både dansk og spansk. Indenfor er seks kvinder i gang med at danse løs, og der er højt tempo og sved på panden.

Som en del af projektet 'Sammen om Jelling' inviterer Asylcentret borgere fra byen til at komme indenfor til en gang dans, yoga eller et slag kort.

Håbet er, at forholdet mellem byens borgere og beboerne fra centret vil blive mere end blot venlige hilsener i brugsen, eller når man passerer hinanden på gaden.

Annonce

- Der er generelt et rigtig godt forhold mellem centrets beboere og borgere i Jelling. Men vi kan altid udvikle os og blive endnu bedre til at skabe et fællesskab mellem de to, siger Marianne Falkenstrøm Quist, som er projektleder på 'Sammen om Jelling'

Lad kroppen tale

Asylcentret i Jelling har fået støtte fra Nordea-fonden, og det er de penge, som skal gå til at at bygge bro på tværs.

- Projektet går ud på at skabe nogle aktiviteter for både beboere og borgere. Det er blandt andet dans om fredagen, men vi har også yoga, boksning og spilaftener på programmet, siger Marianne Falkenstrøm Quist.

Projektet 'Sammen om Jelling' skal med tiden knytte bånd mellem beboerne på Asylcentret og borgerne i Jelling. Foto: Mette Mørk

Hun håber, at der gennem aktiviteterne vil opstå fællesskaber på tværs af de forskellige kulturer.

- Ved at åbne op og invitere folk ind er håbet selvfølgelig, at det vil give en bedre forståelse af hinanden, så vi kan bevare det gode naboskab, der allerede er her. Fordi vi har et center, der fungerer godt, siger hun.

Ifølge Marianne Falkenstrøm Quist er især bevægelse godt, når mennesker skal bindes sammen.

- Idræt er godt, når folk skal mødes. Det er naturlig ice breaker, og når man for eksempel danser, er det kroppen, der taler, og vi forstår hinanden. På det punkt er musik og dans et fælles sprog, siger hun.

Annonce

En mening med hverdagen

Kvinden, som fredag eftermiddag er i front for danse undervisningen, er 33-årige Nezha Sabahi. Hun er flygtning fra Marokko og har boet på centret i Jelling i et år sammen med sine tre børn.

Inden Nezha Sabahi kom til Danmark, var hun fitness- og danseinstruktør, og det betyder meget for hende, at hun igen kan gøre noget af det, hun er god til og holder allermest af.

Inden vi startede med dans, havde jeg ikke noget formål med min hverdag. Jeg stod op og passede mine børn, og det var så det. Men nu har jeg igen noget at se frem til, og det gør mig så glad.

Nezha Sabahi

- Inden vi startede med dans, havde jeg ikke noget formål med min hverdag. Jeg stod op og passede mine børn, og det var så det. Men nu har jeg igen noget at se frem til, og det gør mig så glad, siger hun.

Danseundervisningen er gratis, og det er ikke nødvendigt at tilmelde sig på forhånd. En del af tankerne bag aktiviteterne er nemlig, at det skal være afslappet.

- For os er det vigtigt, at der er plads til, at der nogle dage kun er et lille dansehold, og at vi måske andre dage må aflyse på grund af forskellige omstændigheder. Hverdagen på centret er jo præget af, at ændringer kan se hurtigt, og derfor tilbyder vi det, så længe vi kan. Vi håber, at borgere derfor vil møde op med åbenhed og nysgerrighed, siger Marianne Falkenstrøm Quist.

Annonce

Frivillig uden at vide det

Ifølge Marianne Falkenstrøm Quist er frivillige kræfter på centret altid velkomne.

- De borgere, som møder op til enten dans eller yoga er jo ikke frivillige, men det bliver de så alligevel. Fordi de giver automatisk noget til fællesskabet ved at møde op og være med, og det er vi rigtig glade for, siger hun.

Mentalt betyder det rigtig meget for beboerne Asylcentret i Jelling, at de bliver aktiveret og får lov til at gøre noget at det, de er gode til. 33-årige Nezha Sebahi var professionel danser og instruktør i sit hjemland og at hun igen får lov til at undervise folk i dans, betyder meget for hende. Foto: Mette Mørk

Den officielle start for projektet er 1. september, og her vil der på centret være forskellige aktiviteter.

- Vi har snart rigtig kick off, og på den dag vil være et foredrag med en forsker, som har skrevet om fællesskabet i Jelling, og derudover vil der også være forskellige værksteder, hvor man kan være kreativ og aktiv på forskellige måder, siger Marianne Falkenstrøm Quist.

Man kan læse mere om projektet på sammenomjelling.dk som er klar til september.

Går man med ønsket om at starte en aktivitet op i Jelling, kan man søge som penge fra en pulje, som også er del af projekt 'Sammen om Jelling'.

Annonce
Annonce
Jelling Ugeavis

Unik biograf får kæmpe opgradering: 'Hvis det regner i en film, vil gæsterne føle, at det også regner på dem i salen'

Annonce
Annonce
Jelling Ugeavis

Boligforening med opråb: Ventelisterne er for lange, og der mangler almene boliger

Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Borgerne i Sandvad er skuffede: Det er ikke godt nok Mattias Tesfaye

Jelling Ugeavis

Se billederne: 300 børn gav den gas til skolernes floorballdag:

Jelling Ugeavis

Nej til skæve firkanter og uforståelig symbolik: Vejle Brandvæsens nye logo byder på økse og ild

Jelling Ugeavis

83-årige Ruth mistede sin mand i den værste corona-tid: Hun glæder sig over, at fællesskabet i klubben er vendt tilbage

Jelling Ugeavis

Smag på verden & snak med din nabo

Jelling Ugeavis

Højlund er tilbage i forsamlingshuset:

Jelling Ugeavis

Foredrag med forsker Birgitte Romme Larsen

Jelling Ugeavis

Åbent hus på Jelling Kro

Jelling Ugeavis

Ofringer til de førkristne frugtbarhedsguder

Jelling Ugeavis

Lancering af Kongens Julebryg

Jelling Ugeavis

Gratis WordPress-kursus i Jelling

Egtved Posten

Har du årets store juletræ: Så højt skal det være, og Vejle er gået på jagt

Jelling Ugeavis

Jelling inviterer til Danmarks nordligste folkefest

Jelling Ugeavis

Folk skal mærke fællesskabet: Gormshallen får ny formand

Egtved Posten

Billige busbilletter og bedre boliger: Fem gange ældrerådet har haft indflydelse på vigtige beslutninger i Vejle Kommune

Jelling Ugeavis

Vild natur og lokale kræfter: Ny lokalrådsformand er klar til at kæmpe for nærmiljøet

Jelling Ugeavis

Bliv udvekslingsstudent: Nu kan Jelling Rotary igen sende unge ud i verden

Jelling Ugeavis

Dans skal knytte bånd på tværs: Asylcentret inviterer borgere indenfor i nyt projekt

Jelling Ugeavis

Coronaen gjorde ondt på Klubben: Nye lokaler og lyskæder skal lokke de unge tilbage

Jelling Ugeavis

SuperBrugsen jubler: Stort problem er endelig kommet til livs

Jelling Ugeavis

De udenlandske gæster blev væk: Alligevel blev det en god sommer i Jelling

Annonce