Annonce
Jelling Ugeavis

Dansk Flygtningehjælp efterlyser indsamlere

8-årige Sabika bor i verdens største flygtningelejr i Cox's Bazar i Bangladesh. Foto: Aurelie Marrier d'Unienville

Dansk Flygtningehjælp har akut brug for indsamlere i Sydjylland.

Annonce

Jelling: Der er akut brug for flere indsamlere i Sydjylland til Dansk Flygtningehjælps landsindsamling søndag 4. november, siger Dansk Flygtningehjælps indsamlingskoordinator i Kolding, Margit Vestbjerg.

- For at kunne nå ud til alle husstande i Sydjylland skal 3.000 ruter dækkes - indtil videre har vi dækket omkring 2.000. Jeg håber, at endnu flere vil bruge tre timer på at gøre en forskel for verdens hårdest ramte flygtninge, siger Margit Vestbjerg.

Hver indsamler får i gennemsnit 1.000 kr. i indsamlingsbøssen på 3 timer. En del af de penge, der samles ind, bliver brugt på at hjælpe mennesker i Yemen, Bangladesh og Syrien.

Samtidig skal indsamlingen sikre, at Dansk Flygtningehjælp kan sætte hurtigt og effektivt ind, når katastrofen rammer et nyt sted og mennesker akut får brug for mad og tag over hovedet.Flere end 68 millioner mennesker er på flugt og langt størstedelen befinder sig i nærområderne - altså i verdens fattigste og mest krigshærgede regioner. I år går pengene derfor blandt andet til Yemen, hvor 20 millioner mennesker har akut brug for nødhjælp på grund af borgerkrig og sult.

Siden 2017 har det muslimske mindretal rohingyaerne flygtet fra Myanmar til Bangladesh, hvor der nu er over en million mennesker strandet i verdens største flygtningelejr i Bangladesh.

Derudover vil pengene igen i år gå til flygtninge i og omkring Syrien, hvor krigen hærger på 8. år, der har tvunget 12. millioner mennesker til at forlade deres hjem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce