Annonce
Jelling Ugeavis

De næste 10 år: Jelling Kro drømmer om museum og flere værelser

Bjarne Madsen driver sammen med sin kone, Dorthe Kirstine Madsen, kroen i Jelling. Arkivfoto: Nicolai Svante Skovgård
Annonce

Jelling: I et årti har Dorthe Kirstine og Bjarne Madsen drevet Jelling Kro. Herunder fortæller de om deres tanker og idéer for det kommende årti.

1) Hvad ser I frem til de næste 10 år? Rigtig mange gæster besøger den gamle kro og oplever ægte krohygge ved monumenterne.

Gormsgade bliver fri for trafik i begge retninger. Gormsgade bliver fri for parkerede biler. Gormsgade bliver renoveret – uden hvide granitfliser, men med brosten som i gamle dage. Flere parkeringspladser til Kongernes Jelling

2) Hvis I fik 10 millioner kroner til udvikling – hvad skulle de så bruges på? Jelling Kro bliver forskønnet med nye vinduer, døre og tag. Sidebygningen ombygges til 15 hotelværelser, og vi laver en morgenmadsrestaurant. Udvidelse af køkken og etablering af handicaptoilet.

Udeservering i et overdækket areal – et orangeri med direkte udsigt til monumenterne. Udvidelse af gårdhaven med sansehave og krydderurter til eget brug.

Lille museum på anden sal med emnet "Hvis kroen kunne tale…" med historien om det gamle Jelling og hovedgaden der forsvandt samt historien om en Kongelig Privilegeret Kro, som er godkendt til at må anvende den lukkede kongekrone.

3) Hvorfor er der stadig brug for jer om 10 år? For at bevare byens kulturarv – ud over vikingerne. For at servicere de mange gæster og lokale med god dansk kromad, når det er bedst.

Et kroophold i fredelige omgivelser – tæt på områdets øvrige attraktioner.

Dorthe Kirstine Madsen fra Jelling Kro. Arkivfoto: Nicolai Svante Skovgård
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce