Annonce
Jelling Ugeavis

De næste 10 år: Kongernes Jelling vil gå amok

Morten Teilmann-Jørgensen var fra 1. februar ny museumschef for Kongernes Jelling. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Annonce

Jelling: Sammen med Jelling Musikfestival er Kongernes Jelling byens helt store trækplaster. Morten Teilmann-Jørgensen har været en del af oplevelsescentret i flere år, indtil han overtog rollen som museumschef i februar 2019. Her kigger han frem på det nye årti.

1) Hvad ser I frem til de næste 10 år?

Til at tage imod mange nye gæster i Kongernes Jelling, som forhåbentlig bliver overraskede over det, vi har at byde på. Vi håber, at vi kan give en ny oplevelse hver gang, så forhåbentlig har vi noget nyt at byde på med jævne mellemrum de næste 10 år.

Vi ser også frem til, at det fantastiske samarbejde om at udvikle Jelling fortsætter og bliver endnu bedre til gavn for flere.

2) Hvis I fik 10 millioner kroner til udvikling – hvad skulle de så bruges på?

Så vil vi over de næste 10 år skabe et oplevelsesområde bag Kongernes Jelling, der giver gæster i alle aldre en helt ny oplevelse med historien. På den måde kan vi skåne monumentområdet, så det også står der om 1000 år. Så kan vi gå amok omme bagved...

3) Hvorfor er der stadig brug for jer om 10 år?

Fordi Jelling har en fantastisk historie, der fortjener at blive fortalt på allerbedste måde. Det kommer ikke af sig selv. Der kan skrives mange flotte store bøger om dette steds betydning for Danmark, men det er ikke nok, hvis stedet skal tiltrække danske og udenlandske turister.

Det kræver, at nogen afprøver nye formidlingsformer, tiltrækker nye gæstetyper og gør historien interessant for nye generationer. Andre kunne sikkert gøre det ret godt, men vi vil gerne give det en chance – også om 10 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce