Annonce
Jelling Ugeavis

De næste 10 år: Med 10 mio. kr. vil vi flytte bryghuset

Jelling Bryghus holder til på Nordkorgen, men drømmer om en anden placering i fremtiden. Arkivfoto: Lars Saugbjerg
Annonce

Jelling: Bestyrelsesformand for Jelling Bryghus, Kjeld M. Christensen, sætter her ord på sine tanker om fremtidens bryghus.

1) Hvad ser I frem til de næste 10 år? At fortsætte med at brygge håndværksmæssigt godt øl, det vil sige at brygge efter "all grain"-metoden og således dækker bryghusets udstyr alle aspekter af bryggeprocessen, som vi selv ønsker at styre ud fra håndværksmæssige principper: fra kværning af malten, mæskning, kogningen af urt, opbevaring i kølerum, tapning. Ufiltreret og upasteuriseret, altså levende øl.

Herudover at formidle de lidt ukendte personer og historier fra Jelling, da Gorm og Harald levede. De, der lægger navn til de forskellige øl.

2) Hvis I fik 10 millioner kroner til udvikling – hvad skulle de så bruges på? Jeg tror, at vi ville finde en central placering i nærheden af Kongernes Jelling og indrette os på ny. Det kunne være, at det kunne kombineres med det, der kommer til at ske med Kongernes Jelling og monumentområdet i fremtiden. Det ville være vildt spændende.

3) Hvorfor er der stadig brug for jer om 10 år? Fordi historien fortsat vil bestå - der vil være behov for formidling af den mængde af ukendte historier, der er i rigelig mængde af, kombineret med godt håndværksmæssigt øl. ”Bliv klog af at drikke øl, jo mere jo klogere”

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce