Annonce
Jelling Ugeavis

Drømmer du om et simplere liv uden villa, vovse og Volvo: Vejle Kommune åbner for tiny houses

Vejle Kommune søger input og forslag fra borgere, der drømmer om et mere simpelt liv i et såkaldt tiny house, der er betegnelse for en boenhed på mellem 10 og 46 kvadratmeter. Arkivfoto: Flemming Krogh
Vejle Kommune efterlyser borgere, der har lyst til en anden boform end et traditionelt parcelhus på 150 kvadratmeter med to badeværelser og vovse og Volvo.

Vejle: Drømmen om et mere simpelt og bæredygtigt liv med færre kvadratmeter og færre ejendele tiltrækker flere danskere. Og nu melder Vejle Kommune sig på banen med en invitation til borgere, der drømmer om at bo i et såkaldt tiny house.

Et tiny house (lille hus, red.) defineres af Nordisk Folkecenter For Vedvarende Energi som et hus med en størrelse på under 46 kvadratmeter, som typisk koster 100.000-250.000 kroner.

Tiny houses kan dog være både større og mindre end 46 kvadratmeter, men vil altid være mindre end det typiske parcelhus på 150 kvadratmeter og to badeværelser.

Ifølge Gerda Haastrup Jørgensen (V), formand for teknisk udvalg, har Vejle Kommune allerede fået henvendelser fra borgere, der har udtrykt ønske om at opføre tiny houses.

Inviterer interesserede

Næste opgave bliver at finde et eller flere egnede steder til at opføre de små huse.

- Derfor inviterer vi i den kommende tid alle, der har interesse i den boform, til at melde sig og komme med deres forslag og ideer til, hvordan de kunne tænke sig at bo, og hvilke ønsker de har til det område, der udpeges til byggeriet. Det er vigtigt, at de er med i planlægningen fra begyndelsen, så de får medindflydelse på placering og udformning for, at projektet skal lykkes.

- Vi kan naturligvis sagtens selv udpege områder, men det ville ikke give mening at presse et skrivebordsprojekt ned over borgerne, som måske ikke passer med deres ønsker. Det er jo i høj grad et ønske, der er opstået hos borgerne selv, så vi vil rigtigt gerne i dialog med dem om, hvad de drømmer om, så vi sammen kan udvikle området, fortæller Gerda Haastrup Jørgensen.

Annonce

Op til 50 tiny houses

I første omgang er det tanken at åbne for opførelse af 50 tiny houses i Vejle Kommune.


Vi kan naturligvis sagtens selv udpege områder, men det ville ikke give mening at presse et skrivebordsprojekt ned over borgerne, som måske ikke passer med deres ønsker.

Gerda Haastrup Jørgensen (V), formand, teknisk udvalg


I budgetforliget for 2021, hvor det blev besluttet at åbne op for muligheden for at skabe boligområder til tiny houses, er det udtrykt således:

"Der iværksættes i 2021 initiativer - politisk og administrativt - der aktivt vil skabe mulighed for udvikling af og grundlag for et eller flere boligudviklingsområder med udgangspunkt i konceptet tiny houses og lignende mindre off grid byggeri. Ambitionen er op til 50 boligenheder."

Annonce

Søsætter kampagne

Ifølge Søren Nellemann, byplanlægger i Vejle Kommune, vil Vejle Kommune i løbet af de kommende par måneder søsætte en kampagne på kommunens hjemmeside og Facebook-side.

Her vil der komme mere information om, hvad tiny houses er, og hvordan borgerne kan bidrage med deres forslag og idéer til projektet. Her kan borgerne også holde øje med informationer om møder og dialogprocesser.

- Efterhånden, som der kommer flere interesserede, vil vi oprette en platform, hvor planlægningen kan fortsætte. Hvis der bliver åbnet op, vil vi gerne holde fysiske møder, men som det ser ud nu, vil møder i gruppen formentlig foregå virtuelt, fortæller Søren Nellemann.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce