Annonce
Jelling Ugeavis

Dronningen havde en gave til Oscar og Helene

Borgmester overrakte en gave til Oscar og Helene fra 3. klasse på Bredagerskolen. Privatfoto
Oscar Thorup Lomholt og Helene Egeskov Frydensbjerg Andersen fik en kongelig kop som tak for den gave, de havde overrakt dronning Margrethe i forrige uge.
Annonce

Jelling: Efter at Oscar Thorup Lomholt og Helene Egeskov Frydensbjerg Andersen forrige uge var på Christiansborg Slot for at give en gave til dronning Margrethe, sendte hun i sidste Vejle Kommunes borgmester, Jens Ejner Christensen (V), til Bredagerskolen.

Først fortalte fire piger fra 3. årgang om processen med, at hele årgangen skulle male billeder til dronningen i anledningen af hendes 80-års fødselsdag tidligere på året.

- Borgmesteren spurgte interesseret ind til billederne og hvad de forskellige elever havde haft af overvejelser. De fortalte omkring motiverne af dronningen, Jellingstenene samt det særlige ved, at de havde malet med akvarelfarver, fortæller Kristina Blæhr, afdelingsleder på Asgård.

Herefter overrakte borgmesteren en gave til Oscar Thorup Lomholt og Helene Egeskov Frydensbjerg Andersen fra dronningen. Gaven var som en tak for deres besøg og det maleri, som Oscar havde malet af dronning Margrethe.

Annonce

Kongeligt brev

Jens Ejner Christensen læste desuden et brev op fra Kongehuset, som efterfølgende gik rundt blandt alle eleverne, så de kunne prøve at holde et ægte kongeligt brev.

Borgmesteren havde modtaget dette brev fra dronning Margrethe. Privatfoto

- Borgmesteren fortale, at han selv havde mødt dronningen tre gange. Den ene gang på kongeskibet, hvor borgmesteren havde haft sin hustru med. Her havde dronningen henvendt sig til borgmesterens hustru og sagt: "Hvad laver De?", hvortil borgmesteren italesatte og kiggede på Oscar, at man jo skal sige De til dronningen. Oscar responderede med, at det havde han glemt, da han mødte dronningen og i stedet havde sagt dig og du til hende, refererer Kristina Blæhr.

Annonce

TikTok

Begge børn fik en kop af kongeligt porcelæn, hvorefter der blev snakket om, at det var en meget særlig gave.

- Herefter var flere af børnene optagede af, om de måtte få taget et billede sammen med borgmesteren og de piger, som dansede for dronningen, spurgte borgmesteren, om han ville være med på en TikTok (socialt medie). Det var borgmesteren frisk på og ”dansede” en kort TikTok med eleverne til deres store begejstring, lyder det fra Kristina Blæhr.

Borgmester Jens Ejner Christensen (V) besøgte Bredagerskolen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Byens Bio viser musikfilm

Annonce