Annonce
Jelling Ugeavis

Efter første uge: Vaccine sprøjtet ind i 500 beboere og 250 ansatte i Vejle Kommune

Beboere på Kastaniehaven i Give var mellem jul og nytår de første borgere i Vejle Kommune, der blev vaccineret mod coronavirus. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Arbejdet med at vaccinere beboere og personale mod coronavirus gav nogle travle dage på Vejle Kommunes plejecentre i årets sidste uge. Flere vacciner er på vej.

Vejle Kommune: Næsten 500 beboere og 250 ansatte blev i sidste uge vaccineret mod coronavirus på 11 plejecentre i Vejle Kommune.

Onsdag 30. december blev de første vacciner givet på Kastaniehaven i Give. Her fik  ergoterapeut Louise Madsen det første stik klokken 08.54. Den første beboer, Inge Hansen, blev vaccineret klokken 9.20.

De efterfølgende dage gik turen til en række andre plejecentre, og efter lørdag 2. december var der blevet vaccineret folk på i alt 11 plejecentre. Det oplyser Vejle Kommune i en pressemeddelelse.

Annonce
Ergoterapeut Louise Madsen fik det første stik. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

De 11 plejecentre, der fik vaccinen i sidste uge, var Kastaniehaven, Bakkeager, Holmegården, Rosengården, Hejlskov, Bakkegården, Solgaven, Højagercentret, Atriumhaven, Smidstrupparken og Riis Friplejehjem.

- Det er fantastisk, at vi allerede de første dage i det nye år har fået vaccineret beboerne på over halvdelen af vores plejecentre. Det er mange flere, end vi havde turde håbe på, udtaler borgmester Jens Ejner Christensen (V).

Over 90 procent takker ja

De medarbejdere, som var på arbejde under vaccinationen af beboerne, fik også muligheden for at få et stik.

- Det øvrige personale må vente på, at det bliver deres tur, og de får besked i deres e-boks. De er imidlertid nogle af de første på sundhedsmyndighedernes prioriteringsliste, når alle plejehjemsbeboere er vaccineret, oplyser Vejle Kommune.

Vaccinen kan ikke fragtes rundt, men skal bruges på stedet og med det samme, efter den er ankommet. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

Det er frivilligt, om man vil modtage vaccinen. Det gælder både beboere og ansatte.

- Alle har muligheden for at sige nej tak, hvilket næsten ingen har gjort på Vejles plejehjem. Langt over 90 procent har indtil videre sagt ja tak til vaccinen, lyder det fra kommunen.

Annonce

Flere beboere vaccineres

Onsdag 6. januar er det igen planen, at der skal vaccineres på plejecentrene i Vejle Kommune.

Således forventes det, at i løbet af onsdag, torsdag og fredag bliver beboerne på de sidste 10 plejecentre, inklusiv de private, at have fået deres første vaccine.

Andet stik skal gives 21 dage efter det første.


Det er mange flere, end vi havde turde håbe på.

Jens Ejner Christensen, borgmester
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce