Annonce
Jelling Ugeavis

Elever fra Jelling var politikere for en dag

Filippa Pausgaard Dupont, Martha Marie Refsgaard og Laura Hyldgaard Kjeldsen repræsenterede Jelling Friskole i folketingssalen. Foto: Jelling Friskole
Både elever fra Jelling Friskole og Bredagerskolen var med til Ungdomsparlamentet på Christiansborg.
Annonce

Jelling/København: Tre elever fra Jelling Friskole og seks elever fra Bredagerskolen var mandag 27. januar i folketinget for at debattere relevante samfundsemner sammen med andre unge.

Med sig havde de taget tre forslag om henholdsvis grooming, cykelhjelm og flygtningebørn.

- Det var en demokratisk festdag. Den var skruet sammen som en rigtig politikerarbejdsdag. Først var der velkomst ved folketingets formand, Henrik Dam, derefter røg de ud i udvalg for at bearbejde en række indsendte lovforslag, inden de skulle udvælge et lovforslag og en ordfører, som på talerstolen skulle fremlægge forslaget. Senere var der spørgetid og derefter afstemning, beretter Brian Salomonsen, som er skoleleder på Jelling Friskole og havde taget turen med eleverne til København.

Fra Jelling Friskole deltog Filippa Pausgaard Dupont, Martha Marie Refsgaard og Laura Hyldgaard Kjeldsen, mens Aksel Pallesen Schlegel, Patrick Nygaard Vilhelmsen, Elisabeth Kjærsgaard Jørgensen, Anne Sofie Berthelsen Rosendal, Stine Ella Nissen og Maja Hørup Sørensen repræsenterede Bredagerskolen.

- Det var fedt at være afsted som by, der var repræsenteret af to skoler, fortæller Brian Salomonsen.

Ungdomsparlamentet er for 8. og 9. klasse og afholdes hvert andet år. I alt deltog 179 skolelever fra hele landet.

Ungdomsparlamentet afholdes hvert andet år. Foto: Jelling Friskole
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Så er der igen senioridræt

Jelling Ugeavis

Café Sejd Kop 2020 afgjort

Annonce