Annonce
Jelling Ugeavis

Elever fra Skibet vinder opfinderkonkurrence

Vinderne af Projekt Edison. PR Foto
Tre elever fra Skibet Skole vandt torsdag førstepladsen i opfinderkonkurrencen Projekt Edison ved Danish Entrepreneurship Award 2019.
Annonce

Vejle: Næsten 7000 unge var torsdag samlet i Fredericia til en dag fyldt med gåpåmod og kreative idéer til Danish Entrepreneurship Award 2019. For tre elever fra Skibet Skole endte landsfinalen i Projekt Edison med en podieplads allerøverst.

Vinderprojektet har navnet Shop n’ Relax, og målet er at hjælpe folk med en psykisk lidelse, stressramte eller nogen, der har det svært med for mange indtryk, når de skal handle.

- Nogle mennesker har svært ved at handle, når der er mange indtryk i et supermarked. Derfor vil vi dæmpe lyset, slukke baggrundsmusik og sørge for, at der er ryddeligt. Det har vi gjort i samarbejde med Fakta i Uhrhøj i Vejle, fortæller de tre elever fra 6. klasse i en pressemeddelelse.

Glæden strålede ud af Team Shop n’ Relax, Sophia Chili Andersen, Christian Benn Koed og Pernille Jagd Sørensen, da de blev udråbt som vindere af Projekt Edison. De har udviklet idéen i løbet af efteråret under temaet "Værdifulde fællesskaber".

- Det har været megafedt at arbejde med noget man ikke plejer, noget nyt og det samme emne i lang tid. Vi har blandt andet lært at arbejde sammen og være mere på i timerne, lød det fra vinderne, da de kom ned fra scenen med en check på 10.000 kroner.

Flere end 11.000 elever fra hele landet har i år været med i Projekt Edison. 646 unge fordelt på 168 forskellige hold havde kvalificeret sig til landsfinalen

Bag Projekt Edison står Fonden for Entreprenørskab, som i et samarbejde med Social- og Indenrigsministeriet i år havde sat spot på sociale samfundsløsninger. /LASAU

Velkomst på scenen til Danish Entrepreneurship Award 2019. PR Foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Tysktime i biografen

Jelling Ugeavis

Jazzmusik i Bredsten Kirke

Annonce