Annonce
Jelling Ugeavis

En aften i cykelhøjde: Fra kærestepars utrolige cykelekspedition til lokalt sporarbejde i Jelling Skov

Marie Stoubæk og Kenneth Bruun Jørgensen er et kærestepar fra København, men sidstnævnte har familie i Jelling. I januar 2017 drog de afsted på deres livs drømmerejse, som de fortæller om til et foredrag i næste måned. Privatfoto
Kenneth Bruun Jørgensen og Marie Stoubæk har været på et cykeleventyr gennem 2 kontinenter, 15 lande, 30.500 km og 21 måneder. Det fortæller de om i Jelling til en helt særlig cykelaften med andre interessante gæster på programmet.
Annonce

Jelling: Det lød som en vanvittig ekspedition, da Kenneth Bruun Jørgensen og Marie Stoubæk i januar 2017 satte sig på cyklerne i Sydamerikas sydligste by, Ushuaia.

Målet var at cykle over 30.000 kilometer mod nord for at nå frem til toppen af Nordamerika, Alaska. Og med sig havde de kun deres cykler med 20 kilo bagage.

Men turen handlede ikke kun om at nå målet i Alaska. Den handlede lige så meget om at møde andre mennesker og kulturer, fortæller Kenneth Bruun Jørgensen.

For ham og kæresten var det de mange kulturmøder, der gjorde størst indtryk under det 21 måneder lange eventyr.

Vi var meget imponerede over den gæstfrihed, vi oplevede i landene. Vi havde et lille tomandstelt med, men vi sov også ofte hos venlige folk, som vi mødte på vores vej.

Kenneth Bruun Jørgensen

Annonce

Oplev rejsen gennem mad

- Vi var meget imponerede over den gæstfrihed, vi oplevede i landene. Vi havde et lille tomandstelt med, men vi sov også ofte hos venlige folk, som vi mødte på vores vej. Vi fik åbnet vores øjne op for kulturen og historien i andre lande, og på den måde har det også været med til åbne øjnene for vores egen historie, siger Kenneth Bruun Jørgensen, da avisen møder ham på Café Sejd.

Her sidder han sammen med caféens medindehaver Ole Grangaard samt sporbygger Christoffer Stjernholm fra Jelling. De står i samarbejde med Jelling Bibliotek bag et nyt arrangement med cyklen i fokus.

Arrangementet foregår onsdag 9. oktober på UCL i Jelling. Her skal gæsterne ikke bare nøjes med at høre om Kenneth Bruun Jørgensen og Marie Stoubæks eventyr. De kommer simpelthen også til at genopleve historien igennem den mad, de får serveret af Café Sejd. Således bliver gæsterne præsenteret for den madkultur, der kendetegner nogle af de lande, som parret passerede under den 30.500 kilometer lange rejse.

- Man vil blandt andet komme til at smage retter fra Peru, Mexico og Canada, lyder det fra Ole Grangaard.

Annonce

Hør om sporbyggeri

Christoffer Stjernholms rolle til arrangementet er blandt andet at fortælle om det arbejde, som Jelling Sti- og Sporbyggerlaug udfører i Jelling Skov.

Han står derfor til rådighed ved arrangementet, hvis folk har spørgsmål eller har lyst til bidrage til arbejdet på den ene eller anden måde. Helt konkret er foreningen ved at etablere et nyt mountainbikespor i skoven, mens de etablerede spor også får en kærlig hånd.

- Vi arbejder for at gøre det sjovere og sikre for alle at være i Jelling Skov. Vi vil ikke lave en racerbane, hvor folk skal flygte for deres liv. Vores interesse er, at mountainbikeryttere, løbere og gående møder hinanden på en forudsigelig måde i skoven, så vi kan undgå forskrækkelser, siger Christoffer Stjernholm, der er formand for Jelling Sti- og Sporbyggerlaug.

Ifølge Christoffer Stjernholm er der ved at ske et skift i den måde, man cykler mountainbike på i Danmark.

- Mountainbike-kulturen har ændret sig fra at være rå med masser af speed til at være mere teknisk med flere hop og sving. Det handler ikke længere om at køre hurtigt, og det er noget, der både smitter af på ruternes udformning og de cykler, der benyttes, siger formanden.

Til cykelaftenen på UCL er der også besøg fra FriBikeShop, der vil medbringe en række cykler til en udstilling.

Tilmelding og betaling til arrangementet foregår ved henvendelse til Café Sejd.

Kenneth Bruun Jørgensen og Christoffer Stjernholm kender hinanden fra deres fælles interesse for mountainbikes. Mens førstnævnte fortæller om en eventyrlig cykelrejse med kæresten Marie, fortæller sidstnævnte om det lokale arbejde for bedre mountainbikespor i Jelling Skov. Foto: Anders Kynde
Det højeste punkt på Kenneth Bruun Jørgensen og kærestens cykeleventyr var på 5200 meter. Privatfoto
Cyklerne var godt slidte efter den lange tur, men de kom med hjem til Danmark igen, og eventyrparret har lovet at medbringe dem til foredraget i Jelling. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce