Annonce
Jelling Ugeavis

En dag i cykelhøjde: Flere skal skifte fra den firehjulede til tohjulede ven

Cykelkonferencen foregår i de historiske omgivelser i Kongernes Jelling. PR-foto
En konference om cykling i Kongernes Jelling skal forsøge at finde opskriften på at få flere borgere til at vælge den firehjulede fra til fordel for den tohjulede i hverdagen.
Annonce

Jelling: De fleste af os har den stående hjemme i skuret eller garagen, men måske er det lidt for sjældent, at den bliver luftet. Og hvis den gør, er det muligvis kun hen til købmanden og hjem igen.

Vi taler naturligvis om cyklen. Et transportmiddel, som både økonomisk og miljømæssigt slår bilen.

Den er også et transportmiddel, som Vejle Kommune forsøger at inspirere endnu flere til at benytte oftere, end det er tilfældet i dag. Derfor har kommunen også iværksat en række cykelkampagner gennem årene. Og disse kampagner har kommunen gode erfaringer med.

- De har vist, at selv garvede bilister kan finde på enten at skifte bilen ud med en elcykel eller at finde den gamle cykel frem igen, når de i en måneds tid har prøvet en elcykel mellem arbejde og hjemmet. Mange oplever, at det er hurtigere på cyklen, fordi man kører uden om bilkøerne i myldretiden og ikke skal bruge tid på at finde p-pladser, fortæller Vejle Kommune i en pressemeddelelse.

I Jelling har en aktiv gruppe af borgere med Britta Bitsch i spidsen selv haft ansvar for en stor del den lokale cykelkampagne, der har kørt i Jelling fra maj til december. Denne kampagne afsluttes med en cykelkonference for hele landet fredag 15. november 2019 klokken 8.30 i Kongernes Jelling.

- Cykelkonferencen går ud på at udvikle endnu bedre cykelkampagner gennem foredrag og vidensdeling. På programmet er der oplæg om sundhed, cykling og forbedring af cykelkampagner gennem samarbejde med lokalsamfund og virksomheder, inden deltagerne bliver sendt ud i workshops for at skabe morgendagens cykelkampagne, oplyser arrangørerne.

Målet med konferencen er at dele viden og idéer og at finde løsninger på forskellige barrierer, hvad enten de er økonomiske, politiske eller noget helt tredje. Målgruppen for konferencen er kommuner, virksomheder, organisationer og borgere, der aktivt arbejder med at fremme hverdagscyklisme, eller som drømmer om at komme i gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce