Annonce
Jelling Ugeavis

En imponerende krigsfilm og et utroligt eventyr

Sam Mendes har instrueret "1917", som er en britisk krigsfilm om første verdenskrig.
Der er store forventninger til ny engelsk film om første verdenskrig.
Annonce

Jelling: Kan det overhovedet lade sig gøre at skabe nye vedkommende film om første verdenskrig?

Den engelske film "1917" er et spritnyt bud. Den udspiller sig i Nordfrankrig i foråret 1917, hvor to britiske regimenter står til at blive udsat for et bagholdsangreb af tyskerne.

Den eneste måde at undgå angrebet er ved at fragte beskeden til regimenternes officerer med kurér gennem Ingenmandsland, og den opgave får de to unge britiske korporaler Blake og Schofield, som nu må kæmpe sig gennem mudder, lig og pigtråd for at levere beskeden og redde 1600 soldaters liv, heriblandt Blakes egen bror.

"1917" er instrueret af instruktøren af James Bond-filmene "Skyfall" og "Spectre", Sam Mendes. I de to hovedroller ses Dean-Charles Chapman og George McKay, og i andre store roller møder man blandt andet Benedict Cumberbatch og Colin Firth.

Projektet er tilsyneladende lykkedes. BTs anmelder Thomas Brunstrøm skriver om filmen at den " ...er ganske enkelt fremragende og en af de bedste krigsfilm i nyere tid". Og DRs Per Juul Carlsen kalder den "imponerende vellykket".

Bjørnene kommer i magtkamp mod menneskerne ved foden af bjerget, de før boede på.
Annonce

Bjørne og russisk diva

Ved eftemiddagsforestillingen vises den fransk-italienske animationsfilm "Bjørnene fra Sicilien", et utroligt eventyr om mod og frihed.

En gruppe bjørne bor i bjergene på Sicilien. Da bjørnen Tonio - søn af bjørnenes konge - en skæbnesvanger dag skylles ned ad floden og fanges af en gruppe mennesker, efterlader det bjørnekongen ude af stand til at passe sine pligter. Da vinteren kommer og frarøver bjørnene deres fødekilder, beslutter kongen sig for at tage til menneskenes by for at finde mad og lede efter Tonio. Men kan bjørnene og menneskerne mon enes? Det bliver starten på en uforglemmelig rejse fyldt med forunderlige væsner, en ond hertug, magi og magtkampe mellem bjørne og mennesker.

Søndag vises Verdis opera "Trubaduren" i en opsætning fra Veronas Arena, 2019. Det store parti som Leonora synges af ingen anden end den russiske diva Anna Netrebko, vel nok den største sopran lige nu. Manrico synges af Netrebkos ægtefælle, Yusiv Eyvazovi en dramatisk tenor fra Aserbajdsjan. "Trubaduren" (1853) er nok Verdis mest populære opera.

Russiske Anna Netrebko er blandt de førende operasangere.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce