Annonce
Jelling Ugeavis

En julehilsen: Klummeskribent Bodil Dupont skriver julekort til læserne

Hvert år i december iklædes palisadestolperne nissehuer. I år ville det have været oplagt at tilføje endnu et beklædningsstykke: mundbind. Arkivfoto: Morten Pape
Klummeskribent Bodil Dupont skriver julekort til læserne i årets sidste klumme.
Annonce

Klumme: Kære læsere.

Årets juleforberedelser er i fuld gang overalt, for jul bliver det jo trods corona og henstilling til kun at samles ti personer. År 2020 er ofte blevet kaldt Annus Horribilis (frygteligt år), og det har da også været et mærkeligt år.

Skræmmende og bekymrende var det at blive bedt om at blive hjemme og så vidt muligt undgå kontakt med andre mennesker. En virus har taget magten over os. Ikke bare i Danmark, men i hele verden.

Vi skal nok klare os igennem krisen, men det bliver nu dejligt, når vi kan blive vaccineret og forhåbentlig begynde at leve normalt igen. Vi mennesker er jo sociale væsener.

Annonce

To vidunderlige begivenheder

Personligt kan jeg slet ikke tillade mig til at kalde 2020 for Annus Horribilis, Det skulle snarere hedde Annus Mirabilis (vidunderligt år), for i det forløbne år er mit (vores) liv blevet velsignet med to store og vidunderlige begivenheder, der har været med til at øge vores livskvalitet gevaldigt.

Min mand har fået nye hofter med tre måneders mellemrum og er nu igen helt mobil og uden smerter. Det har været fantastisk at opleve, hvor dygtige kirurgerne er, og vi har fået den bedste behandling på sygehuset, som man kan forestille sig. Allerede dagen efter operationen kunne patienten selv med to krykkestokke gå op ad trappen til første sal, hvor vi bor. Uden de to operationer ville han gradvist blive mere og mere gangbesværet, og hans liv ville være et smertehelvede.

Klummeskribent Bodil Dupont, Jelling

Vi betaler med glæde vores skat og synes, det er et privilegium at bo i et land med så godt et sundhedsvæsen.

Den 19. juli blev vores første oldebarn født. Det blev en pige. Hun hedder Asta, og hun er helt sikkert det kønneste, klogeste, mest smilende og fremmelige barn nord for Alperne. At opleve ens barnebarn som far, og ens datter som farmor er ubeskriveligt dejligt. Slægt skal følge slægters spor, og lille Asta er første skud på den næste generation. Med otte børnebørn har vi lov til at håbe på mange flere af samme slags. Hvilken lykke!

Annonce

Palisadenisser med mundbind

Juleforberedelserne kommer vi nemt om ved. Familiefrokosterne er aflyst, og juleaften skal vi være hos vores søn og svigerdatter.

Julegaverne bliver pengegaver til alle, så vi springer igen i år over, hvor gærdet er lavest. Det er nu også en næsten uoverkommelig opgave at skulle købe gaver til så stor en familie. Vi kender mange, der gør ligesom os, så det er vist ikke så specielt.

Vi glæder os over, at kommunen igen i år har sørget for et smukt juletræ med lys lige neden for vore vinduer, og vi nyder at der også i år er palisadenisser i december. En god ven havde ellers overvejet, at han ville sætte mundbind på dem i år, men det blev nu ved tanken. Ideen var ellers både god og sjov og ville have taget kegler, er jeg sikker på.

Annonce

En mandeopgave

Vi tænder kalenderlys og ser julekalenderen i DR hver aften, og så læser vi begge to dagens kapitel i Sigurd Barrets bog "Julekalender til voksne". Små fine fortællinger, der alle ender godt, som en julehistorie jo skal.

Lejligheden er moderat pyntet til jul, julebrevene bliver sendt som mails, der er pebernødder og brunkager i kagedåserne, og julekålen koger, vrider og hakker manden i huset, som han har gjort hvert år. Ikke fordi han er så meget i køkkenet til hverdag, men at vride kål er en "mandeopgave", siger han, og kunne ikke drømme om, at vi nogensinde skulle købe en pose kål i supermarkedet.


Vi nyder at der også i år er palisadenisser i december. En god ven havde ellers overvejet, at han ville sætte mundbind på dem i år, men det blev nu ved tanken.

Bodil Dupont


Således bliver det også jul igen i år i vores lille hjem. Stille og roligt, men meget hyggeligt og afslappende.

I ønskes alle en rigtig glædelig jul og et godt og lykkebringende nytår.

Husk mundbind, sprit hænder, hold afstand og pas godt på jer selv og hinanden!

De bedste hilsener

Bodil Dupont

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Jelling Ugeavis

Dengang jeg var barn

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Jelling Ugeavis

Arriva overtager Den Skrå Bane

Annonce