Annonce
Jelling Ugeavis

En næsten vellykket festival med gæster langvejs fra

Zac og Malene Kerr med deres to og et halvt år gamle søn River. Normalt bor de i New Zealand, men de er på et syv måneders visit i Danmark, hvor de bor på Malenes fars gård mellem Give og Givskud. Foto: Nicolai Skovgård
Fire timers festival i præstegårdshaven i Hvejsel tiltrak mange mennesker søndag eftermiddag. Omkring 300 gæster, da den var på sit højeste. Sognepræsten var også ganske glad for dagen, der dog kostede et par træer i haven, fordi ellers kunne scenen ikke komme derind.
Annonce

Hvejsel: Udenfor præstegårdshaven i Hvejsel er der høj sol og en smule blæsende denne søndag eftermiddag. Men når man først kommer ind i den lukkede have, forsvinder vinden, og vejret er helt perfekt til den anden præstegårdsfestival i rækken.

En scene i den ene ende; boder med mad, øl og vand i den anden; borde og bænke i midten; og en bålplads samt forskellige udendørslege i en helt tredje del af haven. Så er der ligesom dækket op til, at gæsterne kan få en hyggelig dag i Hvejsel - arrangeret af menighedsrådet og af den lokale sognepræst Gitte Sandager Bjerre.

Hun var dog ret så nervøs nogle timer inden starten, da scenen ankom.

- Der var drama. Scenen er tre tons tung, og vi var nødt til at fælde nogle træer for, at den kunne komme herind. Og jeg skulle have fat i en vognmand og en entreprenør, som kunne komme med nogle køreplader for, at den kunne køres herind og stå uden at synke i eller vælte, siger sognepræsten.

Nu er festivalen i fuld gang, og alting fungerer, så præsten er noget mere rolig.

- Vi har 50 frivillige, der har hjulpet med alt fra at bage kage til at stille op og pille ned, så der er lidt at holde styr på, men det hele kører bare, og der er jo folk i alle aldre her, og det er dejligt, siger Gitte Sandager Bjerre.

Sognepræst Gitte Sandager Bjerre står i spidsen for at arrangere præstegårdsfestivalen. Foto: Nicolai Skovgård
Annonce

På visit fra New Zealand

Alle aldre er måske repræsenteret, men det er alle nationaliteter ikke. På en af bænkene sidder der dog en familie, der normalt holder til i New Zealand. Malene og Zac Kerr og deres to og et halvt år gamle søn River er på et syv måneders visit i Danmark. Det lange ophold skyldes, at Malene er gravid og ikke skal på en flyvetur til den anden side af jorden, så hun føder i Danmark.

I mellemtiden bor de på hendes fars gård mellem Give og Givskud, og netop faren har fået dem med til Hvejsel.

- Han var herude sidste år og sagde til os, at det er et godt sted at komme - især for børn. Og det er det da også. Der er god musik, og det er dejlig småt og hyggeligt, siger Malene Kerr.

Annonce

Gratis kage er en favorit

De har blandt andet været forbi de forskellige spil og bålstedet til snobrød, der er i en anden del af haven, og som er i den børnevenlige kategori. I voksenkategorien studser Zac Kerr en smule over, at der sælges øl her, da han kommer fra en anderledes alkoholpolitik i New Zealand. Han er dog ret så begejstret for konceptet med en præstegårdsfestival.

- Det er fint, fordi det er en lille og hyggelig familieting - og så er der gratis kage. Den var ikke gået i New Zealand, siger han.

Klokken 19 slutter festivalen med en lille fællessang og derefter begynder oprydningsarbejdet. 12 mand tager fat, og så er det hurtigt klaret, fortæller Gitte Sandager Bjerre, der forventer, at de kan åbne champagnen klokken ni for at markere endnu en vellykket festival.

Næste år gør hun det igen - datoen er 21. juni 2020.

Der var masser af god stemning. Foto: Nicolai Skovgård
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce