Annonce
Jelling Ugeavis

En "utroligt inspirerende leder" runder 10 år som forstander

- Simon Lægsgaard har været forstander for Brandbjerg Højskole i 10 år. Arkivfoto: Leif Baun
Simon Lægsgaard har i 10 år stået i spidsen for Brandbjerg Højskole, der var tæt på lukning, da han tiltrådte. Sådan er det slet ikke længere.
Annonce

Brandbjerg: 12. april fejrer Brandbjerg Højskole, at Simon Lægsgaard har været forstander i 10 år – en periode i højskolens historie, der har vist sig at være helt særlig, og der lander en stor del af fortjenesten hos forstanderen.

- Simon Lægsgaard er en utroligt inspirerende leder, der selv i stærk blæst bevarer både overblik, visioner og humor. Hans engagement kan mærkes både i de nære øjeblikke - og det oplever både elever, kolleger og gæster i huset – og i de stærke forstandertaler, der rummer kraftfulde indsigter om værdien af mangfoldighed og i hans underfundige digte og sange, der sætter liv og mening i fokus, siger hans kollega, viceforstander Marianne Buus, i en pressemeddelelse.

Brandbjerg Højskole har været i markant udvikling på mange måder, siden Simon Lægsgaard overtog forstanderposten - og ikke blot i forhold til en stigning i antallet af elever og kursister.

Skolen har i dag en stærk og voksende alumniforening, et frugtbart samarbejde med lokalsamfundet og et støt voksende netværk af samarbejdspartnere på tværs af uddannelsesmiljøer, lokale organisationer og kulturinstitutioner.

- Simon har været en utrættelig kraft som forstander på Brandbjerg Højskole, der, da han tiltrådte, var nær lukning. Mod alle oprindelige odds har skolen udviklet sig til at være et stærkt og inspirerende hus.

Marianne Buus, viceforstander

Annonce

Han smitter

Marianne Buus kan nævne mange forandringer på højskolen i løbet af de 10 år, der er gået. En af dem er Brandbjergs køkken, som har udviklet sig fra at være grøn frontløber til nu at have sølvmærket i økologi og afholder tilmed køkkenkurser for kolleger i andre storkøkkener.

Brandbjergs udearealer har også undergået en stor forandring. Store dele af det, der før var almindelige græsplæner og jord, som var forpagtet til konventionelt landbrug, rummer nu "vildt paradis", insektvold, fårefold, sansehave, spirende skovhaver, frugthave og urtehave - og flere ideer til dyrkning af egne afgrøder er undervejs, blandt andet voldgravssalat.

- Udearealerne er i høj grad også rum for læring for både elever og ugekursister på mangfoldige måder. Simon smitter andre omkring sig med sit store engagement for naturen. Han er gerne den, der tager en flok elever med i skoven i det tidlige daggry, og han er den, der har sørget for, at der er bygget et solnedgangstårn i skovbrynet mod vest, lyder det fra Marianne Buus.

Jubilæet bliver markeret med en reception på dagen for kolleger, elever og venner af huset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce