Annonce
Jelling Ugeavis

Få tilskud til Jelling-gimmick: Puljer skal kickstarte tour-festen i 2021

Alex Pedersen, direktør for Grand Départ Copenhagen Denmark 2021, skulle have været i Vejle sammen med den franske tour-organisation ASO i disse dage. Men beigtigelsen af byen og det kommende startområde på havnen i Vejle er udskudt til august. Arkivfoto: Mette Mørk
Alle aktører kan nu søge om økonomisk tilskud til selvarrangerede aktivter før, under og efter 3. etape under Tour de France i 2021, når rytterne starter i Vejle og blandt andet kører forbi igennem Jelling. Vejle Kommune har afsat 3,4 millioner kroner til formålet.
Annonce

Jelling/Vejle: 3,4 millioner kommunale kroner skal nu kickstarte Vejles tour-fest godt et år før, Tour de France-feltet ruller gennem byens gader og ud på oplandets veje.

På Vejle Kommunes ugentlige, virtuelle morgenbriefing for erhvervslivet i sidste uge åbnede Jacob Rasmussen, kommunens Tour de France-projektleder, for ansøgningen til fem konkrete puljer, der skal skabe aktiviteter i en lang periode omkring Vejles tour-etape.

- Det er nu muligt for både borgere, foreninger og erhvervslivet at søge tilskud til events og aktiviteter fra fem forskellige puljer. Vi ønsker et bredt samarbejde, og det skal være med til at sikre det lokale ejerskab. Du kan også komme med på tour-holdet, og målet er at skabe aktiviteter, alle har lyst til at tage del i både før, under og efter Vejles Tour de France-etape, fortalte Jacob Rasmussen.

Jeg håber, at rigtig mange vil bakke op om Tour de France i Vejle. Det er helt afgørende, at folkefesten strækker sig ud over hele kommunen.

Jens Ejner Christensen (V), borgmester

Annonce

Virtuelt Grejsdalsløb

Puljerne er delt op, så gennemkørselsbyer - herunder Jelling - kan søge økonomisk tilskud til aktiviteter fra én pulje. Skoler og uddannelsesinstitutioner fra en anden, mens events, der har fokus på den gule eller rødprikkede farve, kan søge støtte fra en tredje.

Den fjerde pulje er helliget allerede eksisterende aktiviteter med fokus på cykling, mens den sidste pulje er helliget aktiviteter i et virtuelt univers. Præcis som Grejsdalsløbet, som for første gang har afviklet løbet online, hvilket fik 92 deltagere til at trampe i pedalerne hver for sig foran deres computerskærm.

Den økonomiske håndsrækning skal gå til aktiviteter, som lokalråd, foreningslivet, skoler, børnehaver, kulturinstitutioner, virksomheder og enkeltpersoner selv skaber og afvikler.

- Vi håber, at vi med puljerne kan skabe en stolthed og begejstring omkring Tour de France og være med til at styrke eksisterende og skabe nye aktiviteter, fortalte Jacob Rasmussen.

Annonce

Band har skrevet tour-sang

Direktør for den danske "Grand Depart", Alex Pedersen, tog også del i morgenbriefingen, og han fortalte, at flere aktører langs ruterne allerede har meldt sig på banen.

- I næste vil et band præsentere en mulig dansk Tour de France-sang for os, mens et symfoniorkester har skrevet en hyldestsang og vil holde en times lang koncert i fuld ornat et sted på etapen fra Vejle til Sønderborg. I Vejle har op til 250 folkedansere spurgt, hvordan de kan blive en del af den gule folkefest, fortalte Alex Pedersen.

Her er Tour de France-puljerne

Frem mod Tour de France i 2021 kan der søges økonomisk støtte til afvikling af aktiviteter fra følgende puljer, der rummer til sammen 3,4 millioner kroner, finansieret af Vejle Kommune:

Gennemkørselsbyer og bysamfund: Formålet med puljen er at give byer overalt i kommunen mulighed for at blive en del af den gule folkefest.

Skoler og uddannelser: Formålet med puljen er at give børnehaver, SFO'er, skoler og uddannelsesinstitutioner mulighed for at blive en del af festen.

Aktiviteter og projekter i gult:
Formålet med puljen er at give borgere overalt i kommunen mulighed for at tage del i den gule folkefest. Puljen er gældende for projekter og aktiviteter, hvor Tour de France bruges som løftestang, f.eks. ved større gule projekter og aktiviteter, der kan sætte Vejle på verdenskortet. Det kan også være i form af pyntning af ruten og byer.

Supplement til allerede eksisterende aktiviteter:
Puljen har til formål at styrke og løfte allerede eksisterende aktiviteter og events med fokus på cykling i Vejle Kommune. Der lægges vægt på, at aktiviteten kan videreføres flere år ud i fremtiden, så Tour de France fremadrettet skaber værdi for aktiviteten.

Online Tour de France aktiviteter:
Puljen har til formål at involvere og støtte Vejle Kommunes erhvervsliv, foreninger, klubber, oplevelsesindustrien samt skabe gode Tour de France-oplevelser for borgerne. Det ønskes med denne pulje at etablere et online/virtuelt univers omkring Tour de France i Vejle.

Annonce

ASO Skulle være i Vejle nu

Lige som Jacob Rasmussen er den danske tourstart-organisation ramt af coronakrisen, så Alex Pedersen og hans ansatte, der arbejder hjemmefra, ikke som planlagt er kommet rundt i de otte gennemkørselskommuner og fem start- og målbyer, som Tour de France rammer i juli næste år.

- Vi skulle i disse dage have været sammen med ASO (tour-selskabet, red.) i Vejle for at kigge på opbygningen af byen og startområdet. Vi håber, at det kan blive til august. Alt afhængig af hvornår vi igen kan krydse grænserne, fortalte Alex Pedersen og tilføjede:

- Corona-situationen betyder ikke, at vores projekt bliver forsinket. Men vi kommer til at løbe stærkere i efteråret, hvor vi skal indhente det forsømte.

Jacob Rasmussen, Vejle Kommunes Tour de France-projektleder, præsenterede på et virtuelt erhvervsmøde i sidste uge de fem puljer, som alle i lokalområdet nu har mulighed for at søge, hvis de vil lave events og aktiviteter med touren som omdrejningspunkt. Foto: Torben Juhler
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce