Annonce
Jelling Ugeavis

Familiedramaer i Byens Bio: Oplev kinesisk familie, kvindelig astronaut og legendarisk hund

Lulu Wang har instrueret The Farewell, som er en amerikansk-kinesisk komedie-dramafilm fra 2019. PR-foto
En kinesisk familie, en kvindelig astronaut og en legendarisk hund indtager hovedrollerne i tre forskellige film.
Annonce

Jelling: The Farewell er et charmerende og bevægende sort komediedrama om en stor kinesisk familie.

Nogle er flyttet til USA, andre lever i Changchun, Kina. Her får bedstemor Nai Nai konstateret uhelbredelig kræft, men hun ved det ikke selv. Familien beslutter, af respekt for den gamle kvinde, at afholde et stort bryllup som et skalkeskjul for at være sammen med Nai Nai en sidste gang, og barnebarnet Billi må modvilligt forlade New York for at deltage i festen og afskeden.

Billi står med et ben i både kinesisk og amerikansk kultur og har svært ved at navigere i rundt i familieforventninger, hvide løgne og et Kina, som hun har forladt allerede som barn. Samtidig med at hun forsøger at finde tilbage til sine rødder, må hun tage afsked med bedstemor Nai Nai som hun elsker højt trods de mange års adskillelse.

The Farewell fortæller om familien på tværs af forskellige kulturer og har fået meget ros af kritikere og på festivaler. Awkwafina, der spiller rollen som Billi, vandt prisen for bedste kvindelige hovedrolle ved Golden Globes.

Annonce

Mission til rummet

Først på ugen er der endnu mulighed for at se Proxima om den franske astronaut Sarah Loreau, der forbereder sig til en etårig mission i rummet.

Sarahs forberedelser handler ikke kun om intens træning, men også om at ruste sig selv og sin elskede otteårige datter, Stella, til at de skal være adskilt i et helt år. Samtidig må Sara finde sig i, at hendes evner og vilje betvivles af hendes mandlige kolleger.

Det er lykkes for instruktør og forfatter Alice Winocour at skabe en ny og vedkommende fortælling om rumfart. Eva Green spiller intenst og gribende rollen som astronaut og mor. Som med- eller modspiller ses blandt andet Matt Dillon, der spiller mandschauvinistisk astronaut med en kone til at tage sig af børn og følelser

Annonce

Lassie is back

Familieklassikeren over dem alle er tilbage.

Den første Lassie-film blev skabt i 1943, og fra 1954 til 1974 blev der skabt en lang række afsnit til den tv-serie, som en del af os vil kunne huske. Nu er Lassie her altså igen, i den tyske film Lassie kommer hjem.

Frederik og Lassie er uadskillelige. PR-foto: Tom Trambow

Den 12-årige dreng Frederiks bedste ven er collien Lassie, og de to virker uadskillelige, indtil familien må flytte i en ny bolig, hvor det ikke er tilladt at have hund. Den knuste Frederik må nu give Lassie til en lokal greve, men da han hører, at Lassie bliver behandlet dårligt i sit nye hjem, begiver han sig, sammen med grevens barnebarn Pernille, ud for at blive genforenet med sin bedste ven.

Annonce

Og så er der opera

Operaelskerne kan godt begynde at glæde sig.

Det nye program for sæsonen er lagt ud på Byens Bios hjemmeside. Første opførelse bliver Verdis Rigoletto den 20. september. Mere om det senere.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Jelling Ugeavis

Så er der igen senioridræt

Jelling Ugeavis

Café Sejd Kop 2020 afgjort

Annonce