Annonce
Jelling Ugeavis

Fem spørgsmål: Sådan har coronakrisen påvirket boligmarkedet i Jelling - ifølge Realmæglerne

Realmæglerne solgte 16 procent flere boliger i marts 2020 end marts 2019, fortæller indehaver Jakob Viborg Iversen. Arkivfoto: Leif Baun
I lidt over to måneder har hele verden været ramt af coronakrisen. Men hvordan har den sat sit præg på boligmarkedet i Jelling? Vi har stillet de samme fem spørgsmål til byens to ejendomsmæglervirksomheder, Nybolig og Realmæglerne.
Annonce

Jelling: 2020 så ud til at blive et lovende år for boligmarkedet i 7300 Jelling. Efter et fantastisk 2019 med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på over 10.000 og en kortere salgstid end tidligere, havde ejendomsmæglerne det bedste år nogensinde på Jellingegnen.

Derfor var der store forventninger til 2020, og både Nybolig og Realmæglerne var da også kommet godt i gang med året.

Men så kom coronakrisen også til Danmark. Og hvordan har det mon påvirket det lokale boligmarked? Vi spørger her Jakob Viborg Iversen, der er indehaver af Realmæglerne i Jelling.

Skulle der komme et lille fald i priserne, så er vi her i området ikke så hårdt ramt.

Jakob Viborg Iversen, Realmæglerne

Annonce

Fem spørgsmål

1. Kan du fortælle lidt om din oplevelse af boligmarkedet i 7300 Jelling lige her og nu?

Hos RealMæglerne Boligbutikken Jelling oplevede vi, at alt gik i stå efter det pressemøde, hvor Mette Frederiksen for alvor lukkede Danmark ned.

Vi har set en opbremsning i to ugers tid i Jelling, men efterfølgende har vi faktisk solgt rigtig mange boliger i Jelling og omegn. Vi solgte 16 procent flere boliger i marts, end vi gjorde i marts sidste år.

Til gengæld har vi den sidste måned mærket, at der ikke er ret mange, der sætter deres bolig til salg. Med et stigende salg og få nye emner på markedet, så kommer vi til at mangle emner til ventende købere. Vi har på nuværende tidspunkt mange ventende købere, der er klar til at købe.

Årsagen til, at vi ikke har oplevet en opbremsning fra købernes side i vores marked, tror jeg, har noget at gøre med, at renten fortsat er historisk lav. Vi er her i Jelling generelt set ikke ramt af så stor arbejdsløshed, som andre steder på grund af coronaen. Helt generelt oplever vi ikke de store udsving prismæssigt.

2. Hvordan tænker du, at boligmarkedet i lokalområdet vil se ud det kommende halve år?

Jeg tror på et stabilt marked i Jelling. Det kan godt ske, der kommer udsving på boligmarkedet for de ejendomme, der har lange liggetider og større renoveringsprojekter. Dog er der mangel på boliger, hvis den nuværende tendens fortsætter, hvilket ikke ligefrem vil presse priserne nedad – tværtimod.

3. Forventer du en nedgang som et slags efterslæb i forbindelse med coronakrisen?

Hvis conorakrisen bliver en langvarig affære, så kan det selvfølgelig komme til at ramme flere på arbejdsløsheden, og det er klart, at det kan påvirke boligmarkedet. Skulle der komme et lille fald i priserne, så er vi her i området ikke så hårdt ramt.

4. Kan vi holde huspriserne her i området?

Mit svar er helt klart JA. Ingen af os kan spå om fremtiden, men som tendensen er lige nu, så tror jeg helt klart på, at vi kan holde priserne på det nuværende niveau.

5. Hvad har du som ejendomsmægler indtil videre lært af coronakrisen?

Jeg synes, vi har lært mange ting i denne coronatid. Jeg er blevet endnu mere stolt af mit arbejde og mine medarbejdere i boligbutikkerne Vejle, Fredericia & Jelling, som virkelig har rykket tæt sammen og vist, hvor dygtige vi er som ejendomsmæglere.

Vi har fået fokus på vores omkostninger. Der er endnu bedre service overfor vores kunder, både sælger og køber, så køber og sælger anbefaler os til andre i større grad, da vi mener, at vi kan gøre en stor forskel og tror på boligmarkedet.

Vi mener faktisk, at man bør sælge nu, for det kan blive værre i morgen. Ingen ved det. Men lige nu ved vi, hvad vi har, og det er et marked, der er solidt - uden sivende priser på landsplan. Hos os har vi solgt flere boliger i år, end vi havde på samme tidspunkt sidste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Så er der igen senioridræt

Jelling Ugeavis

Café Sejd Kop 2020 afgjort

Annonce