Annonce
Jelling Ugeavis

Film i Byens Bio: Psykoanalytikeren Selma gør op med tabuerne

Manele Labidi Labbé har instrueret den fransk-tunesisk komediefilm Arab Blues, hvor Golshifteh Farahani indtager hovedrollen. PR-foto
Byens Bio har en klassisk familiefilm, en opera og et tunesisk eventyr på filmprogrammet.
Annonce

Jelling: Arab Blues er originaltitlen på denne uges film i Byens Bio.

Blues-fornemmelsen må dog tages med et gran salt, for filmen Mit tunesiske eventyr er en varm og humoristisk komedie med masser af smil og sol.

Den fortæller om psykoanalytikeren Selma, der efter at have boet ti år i Paris, beslutter at flytte tilbage til fødebyen Tunis og åbne sin egen praksis. Hun indser dog hurtigt, at hun står overfor adskillige udfordringer i en kultur, hvor mentale problemer ikke er noget, man taler om. Hun er dog fast besluttet på at finde succes i lokalmiljøet og på at få gjort op med de tabuer, som holder folk væk fra hendes praksis.

Instruktøren Manele Labidi har skabt en sofistikeret og livlig komedie, hvor hun tager publikum med ind i det moderne Tunesien. Et land fuldt af kontraster, modsætninger og kulturelle brydninger, men også et land der rummer en herlig vitalitet og humor.

I hovedrollen som Selma ses Golshifteh Farahani, der blandt andet er kendt fra Jim Jarmuschs Cannes-vinder Paterson.

Mit tunesiske eventyr var i øvrigt udtaget til visning på sidste års filmfestival i Venedig, hvor den vandt publikumsprisen.

Annonce

Vanskabt hofnar

Byens Bio åbner operasæsonen med en optagelse af Rigoletto af Giuseppe Verdi.

Operaen om den pukkelryggede og latterliggjorte hofnar Rigoletto havde uropførelse i Venedig 1851, men måtte på grund af censur omskrives til sin nuværende, kendte form.

Verdis Rigoletto kaldes også en forbandelsens opera. Den foregår i en verden befolket af gangstere, dekadente adelige, prostituerede og en vanskabt hofnar, som forgæves forsøger at redde sin elskede datter Gilda fra en fordærvet verden.

Operaen er optaget på Bregenz Festivalen 2019 med Wiener Symphonikerne.

Annonce

Svær øvelse

I weekenden er der stadig mulighed for at se den tyske filmatisering af klassikeren Lassie kommer hjem.

Den svære øvelse at modernisere en kendt og elsket historie er tilsyneladende lykkedes helt fint. Bo Green Jensen (Weekendavisen) er i hvert fald positivt overrasket:

”Moderniseringen er foretaget med flair. Filmen har sans for hjertet i bogen (…) ”Lassie kommer hjem” er faktisk en god børnefilm som vil tale til alle hundefamilier," skriver han.

Rigoletto er også kendt som forbandelsens opera. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Jelling Ugeavis

Jazzmusik i Bredsten Kirke

Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Jellingnet holder åbent hus

Jelling Ugeavis

Så er der igen senioridræt

Jelling Ugeavis

Café Sejd Kop 2020 afgjort

Annonce